Foto: Shutterstock
"Siļķe kažokā" nu reiz ir tie salāti, kuri ir apspēlēti daudzās un dažādās versijās, tomēr šī recepte pierāda, ka ļaužu izdomai nav ne gala, ne malas. Kārtām sapildot tradicionālās sastāvdaļas bagetē, ko pirms pasniegšanas sagriež šķēlēs, tiksi pie krāšņas uzkodas, kas visiem liks sajūsmā noelsties.

Sastāvdaļu daudzums atkarīgs no bagetes izmēra.

150Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

bagete vārītas bietes krēmsiers majonēze vārīti kartupeļi vārītas olas sīpols, sakapāts dilles marinēti pipargurķīši malti melnie pipari siļķes fileja

Sagatavošana

1

Bageti vienā sānā gareniski iešķeļ līdz pusei, lai to varētu atvērt kā grāmatu. Ar pirkstiem uzmanīgi atdala maizes mīkstumu (to apgrauzdējot krāsnī un sasmalcinot, iegūsi rīvmaizi panēšanai), atstājot tikai garoziņu.

2

Bietes sarīvē uz smalkās rīves. Pievieno krēmsieru, nedaudz majonēzes (izmantojot tikai majonēzi, masa būs pārāk šķidra), piparus un samaisa, iegūstot biezu, ziežamu masu. Sāli neliek klāt, jo sāļumu uzkodai piešķirs arī siļķe un marinētie gurķi.

3

Citā bļodā uz smalkās rīves sarīvē vārītus kartupeļus un vārītu olu. Pievieno kapātas dilles, sīpolus, krēmsieru, nedaudz majonēzes un samaisa.

4

Abas bagetes puses (no iekšpuses) uzmanīgi pārziež ar biešu masu. Virs tās uzmanīgi klāj olu un kartupeļu masu, pielūkojot, lai tā nesajauktos ar biešu masu. Vienas bagetes puses vidū vienu pie otra sarindo pipargurķīšus, otrā pusē visā bagetes garumā sarindo siļķes fileju.

5

Abas bagetes puses salipina kopā un nostiprina, cieši ietinot pārtikas plēvē, un liek ledusskapī uz pāris stundām vai uz visu nakti.

6

Pirms pasniegšanas ar asu nazi sagriež šķēlēs, neiztinot no pārtikas plēves, jo šādi bagete būs vieglāk sagriežama. Noņem plēvi, izkārto uz šķīvja un pasniedz.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!