Ļoti gards un sātīgs sautējums brīnišķīgai vasaras maltītei. Receptes autore Nīna Koula teic, ka pavadījusi krietnu laiciņu, lai panāktu izcilu sautējuma garšu, bet nu nodod savu lolojumu citu vērtējumam un aicina izmēģināt un izbaudīt.

30Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
2 ĒKkokosriekstu eļļa1 gab.neliels sīpols3 gab.ķiploka daiviņas1 TKingvers1 ĒKpaprikas pulveris0.5 TKkumins0.25 TKmalts koriandrs pēc garšasKajēnas pipari400 gkonservēti turku zirņi400 gsaldie kartupeļi400 gkonservēti, smalcināti tomāti450 mldārzeņu buljons1 saujasvaigi spināti

Sagatavošana

1

Dziļā pannā vai sautējamā katlā uzkarsē kokosriekstu eļļu. Sasmalcinātus sīpolus uz vidējas liesmas karsē, līdz tie kļūst caurspīdīgi zeltaini.

2

Pievieno ķiplokus, kā arī ingveru. Cep apmēram 2-3 minūtes, līdz virtuvi sāk piepildīt garšaugu aromāts. Tad pannas saturam pievieno paprikas pulveri, kuminu, koriandru, Kajēnas piparus un turpina karsēt.

3

Pievieno turku zirņus, tomātus, gabaliņos sagrieztus saldos kartupeļus un dārzeņu buljonu. Uzkarsē, līdz virums sāk burbuļot.

4

Samazina plīts karstumu un sautē, līdz kartupeļi ir mīksti (15-20 minūtes.

5

Pievieno sautējumam spinātu lapas un iemaisa tās.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!