Spilgtā plātsmaize sacenšas ar rudens lapu dzeltenajām krāsām. Lai gan ķirbis un biezpiens šķiet neparasts salikums, plātsmaizes garša izdodas veiksmīga un rauša baudītāji būs sajūsmas pilni. Apelsīns plātsmaizei piešķir svaigumu. Sulīgā rauša recepti iesaka kūku cepēja Agnese Bunka.
90Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

250 gkviešu milti140 gauksts sviests1 gab.ola120 gcukurs1 TKkanēlis (var nelikt, ja negaršo)1 TKdzeramā soda700 gbiezpiens (var likt arī nedaudz mazāk)3 gab.olas260 gcukurs60 gmīksts sviests2 gab.vaniļas cukurs500 gķirbis gab.apelsīns šķipsnasāls

Sagatavošana

1

Ķirbi sagriez šķēlēs, liec cepeškrāsnī un cep 180 grādu temperatūrā, līdz tas kļūst mīksts. Pēcāk atdzesē.

2

Gatavo mīklu. Bļodā uz rupjās rīves sarīvē sviestu, pievieno miltus, kanēli, dzeramo sodu un cukuru, saberz drupačas ar pirkstiem. Pievieno viegli sakultu olu.

3

Ātri samīci mīklu bumbā, ietin pārtikas plēvē un ieliec ledusskapī.

4

Biezpienu sablendē kopā ar atdzesētu ķirbi un pievieno apelsīna sulu.

5

Olu dzeltenumus atdali no baltumiem. Dzeltenumus sakul ar cukuru, vaniļas cukuru un sviestu.

6

Biezpiena masu pievieno sviesta un olu masai un kārtīgi izmaisi.

7

Mīklu izveltnē cepamplātī ar malām.

8

Olu baltumus saputo ar šķipsnu sāls, līdz masa stingra un putaina. To iecilā biezpiena masā, kuru vari vēl visu kopā saputot ar mikseri.

9

Cep 180 grādu temperatūrā aptuveni 40-50 minūtes.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!