Foto: Publicitātes foto
Pekanriekstu kūka ir gardums. Turklāt tā izskatās tik apetītlīga un kārdinoša. Pievienotā apelsīna miziņa piešķir burvīgu niansi. Visas garšas sabalansētas. Recepti iesaka kūku meistare Signe Meirāne savā mājaslapā "Story about food".
100Minūtes
18Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

200 gmilti10 gkukurūzas milti šķipsnajūras sāls10 gpūdercukurs0.5 gab.sarīvēta apelsīna miziņa140 gauksts sviests10 mlauksts ūdens1 gab.vidēja izmēra ola50 gizkausēts sviests3 gab.vidēja izmēra olas120 gbrūnais cukurs100 gkļavu sīrups165 gorganiskais kukurūzas sīrups1 TKmilti1 TKvaniļas ekstrakts1 TKkakao180 gpekanrieksti0.5 gab.sarīvēta apelsīna miziņa

Sagatavošana

1

Gatavo kūkas pamatni. Bļodā liec miltus, kukurūzas miltus, pūdercukuru, apelsīna miziņu un sāli.

2

Sarīvē sviestu un iejauc miltos, līdz masa līdzinās rupjai rīvmaizei.

3

Pievieno olu un ūdeni un maisi, līdz veidojas vidēji bieza, viendabīga masa.

4

Ietin masu pārtikas plēvē un liec ledusskapī 30 minūtes.

5

Sasildi cepeškrāsni līdz 210 grādu temperatūrai. Kūkas formu iezied ar sviestu.

6

Ieklāj mīklu cepamajā formā, iespiežot sānu malas. Nogriez lieko mīklu.

7

Sadursti mīklu ar dakšiņu, uzklāj pupiņas, uz tām cepampapīru un cep 15 minūtes.

8

Pēc tam noņem cepampapīru un pupiņas un pacep vēl 8 minūtes. Izņem no krāsns.

9

Gatavo pildījumu. Sajauc visas sastāvdaļas, izņemot pekanriekstus.

10

Kad masa gatava cepšanai, pievieno pekanriekstus.

11

Samazini cepeškrāsns temperatūru līdz 180 grādiem.

12

Pildījumu uzklāj uz kūkas pamatnes un liec cepeškrāsnī vienu līmeni zemāk par vidējo.

13

Cep kūku 35–40 minūtes, līdz pildījums paceļas un sāk kraukšķēt.

14

Ļauj kūkai atdzist.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!