Foto: Privātais arhīvs
Cita pieeja ierastajām brokastu pankūkām. Tās netiek gatavotas no baltajiem miltiem, bet labu pankūku garšu var iegūt, samaļot auzu pārslas. Var izmantot gan balto, gan brūno cukuru, kā arī klasisko pienu var aizvietot ar sojas vai mandeļu piena alternatīvu. Receptes autore – gardēde Evita Lindersone – iesaka pankūkas cept bez taukvielām.
40Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

200 gsamaltas auzu pārslas2 ĒKkakao3 ĒKcukurs šķipsnasāls400 mlpiens2 gab.olas vaniļa cepamais pulveris

Pagatavošana

1

Samal auzu pārslas.

2

Bļodā liec auzu pārslas, kakao, cukuru, vaniļu, sāli un visu samaisi.

3

Pievieno pienu, olas un rūpīgi visu sajauc viendabīgā masā.

4

Atstāj mīklu uzbriest 15 minūtes.

5

Cep pankūkas uz sausas pannas.

6

Gatavo mērci. Nedaudz atkusušus ķiršus sablendē ar saldo krējumu.

7

Pankūkas pasniedz ar mērci.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!