Foto: Ieva Berga
Gaileņu laika gardums - franču pīrāgs jeb kišs, kurā var satilpināt visu, kas garšo. Recepte ir gara, bet nav grūta. Galvenais uzdevums ir izcept kiša pamatni tā, lai malas noturas vietās. Pēc tam jau sākas īsta rotaļāšanās ar smaržām un garšām - smaržos visa virtuve. Izbaudiet!
105Minūtes
18Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 10
MĪKLAI:255 gmilti sviests0.5 TKsāls0.5 TKcukurs8 ĒKauksts ūdens PILDĪJUMAM:1 lgailenes50 gsviests200 mlsaldais krējums4 gab.olas0.5 TKsāls pēc garšasmelnie pipari100 gČedaras siers100 gbekons2 gab.sīpoli puse purava100 gFetas siers

Sagatavošana

1

Bļodā samaisa miltus, sāli un cukuru. Uz lielās rīves pierīvē aukstu sviestu. Tad pielej 6-8 ēdamkarotes ūdens, kas bijis ledusskapī vai traukā ar ledus gabaliņiem. Ātri samīca mīklu, cenšoties to nesasildīt.

2

Izrullē mīklu vidēji 0,5 mm biezumā. Mīkla ļoti labi izrullējas un nelīp pie galda, papildu milti parasti nav nepieciešami.

3

Ieklāj izrullēto mīklu ar sviestu ietaukotā apaļā cepamajā veidnē (24 cm diametrs), sadursta ar dakšiņu, un vismaz uz pusstundu liek atdzesēties ledusskapī.

4

Izņem veidni no ledusskapja, mīklai pāri pārklāj foliju un vai nu ieliek veidnē mazliet mazāku veidni vai ieber pupiņas ar nolūku fiksēt mīklas malas, lai tās cepot notur formu.

5

20 minūtes mīklu cep 200 grādu temperatūrā. Pēc divdesmit minūtēm noņem foliju un balastu (otru veidni vai pupiņas) un ieliek apbrūnināties vēl uz 10 minūtēm.

6

Kamēr mīklas forma cepas un dzesējas, gatavo kiša pildījumu. Sagriež gabaliņos bekonu un apcep uz pannas kopā ar palielos gabalos sagrieztiem sīpoliem.

7

Notīrītas gailenes apcep sviestā.

8

Bļodā sakuļ olas, pieliek piparus un sāli, pievieno saldo krējumu, sarīvētu sieru un visu samaisa.

9

Veidnē ar izcepto mīklas formu vispirms liek saceptos sīpolus ar bekonu, tad apceptās gailenes, tad fetas siera pikučus un sasmalcinātus svaigus puravu. Visam pārlej olu, saldā krējuma un siera maisījumu. Var dekorēt ar pāri palikušajām mīklas strēmelēm.

10

Liek cepamo veidni krāsnī un cep 180 grādu temperatūrā 35 minūtes.

11

Brīnišķīgo garšo gan karsts, gan auksts.

Dzīvojam garšīgi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!