Foto: DELFI
Dzīve ir jāsvin, un svētdienas ir kā radītas īpašai maltītei. Paipalu cepetis ir tieši tas, kas vajadzīgs, kad gribas pagatavot kaut ko mazliet ārpus ierastā un padarīt svētdienas pusdienas par dzīves svētkiem. Baiba Cīrule no paipalu fermas “Rīta putni” izstrādājusi savu paipalu cepeša recepti. Garas pusdienas ar ģimeni un draugiem pie skaisti klāta galda, garda maltīte, labs vīns – tās ir mazās dzīves baudas, un kas gan būtu dzīve bez tām?

::recepte::

Lūk, kas nepieciešams, lai paipalu cepetis izdotos sulīgs, maigs un aromātisks:

Foto: DELFI

Kaltētos tomātus sagriež gabaliņos, ķiplokus sīkos gabaliņos.

Visas garšvielas samaisa ar eļļu un sojas mērci.

Marinādei pievieno tomātu un ķiploku gabaliņus, samaisa.

Pārlej pāri paipalām, marinādi mazliet iemasē paipalu gaļā, vēlreiz ar rokām sajauc paipalas ar mērci un pārklāj trauku ar pārtikas plēvi. Trauku liek vēsumā uz vairākām stundām, vislabāk – uz visu nakti.

Foto: DELFI

Pirms cepšanas paipalas izņem no marinādes, saliek cepamtraukā, starp tām ieliek apelsīna šķēlītes. Pārlej ar traukā atlikušo marinādi. (Starp paipalām var likt arī mandarīnu šķēles, ābolu sķēles, pat plūmes – droši var ļauties garšu eksperimentiem.) Pieliek klāt rozmarīna zariņus krāšņākai garšas un smaržas buķetei.

Foto: DELFI

Cep 180 grādu temperatūrā 20 minūtes, tad uzliek cepamtraukam vāku vai pārklāj to ar foliju un turpina cept vēl apmēram 40 minūtes.

Pasniedz ar krāsnī ceptiem dārzeņiem, kvinoju vai salātiem un glāzi laba vīna.

::!recepte::

Olalā, dzīve ir skaista!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!