Foto: Publicitātes foto

Ierasts, ka salāti tiek pasniegti lielās bļodās, kur tie sajaukti ar majonēzi, krējumu vai kādu mērcīti, bet salātu gatavošanai var pieiet arī radoši! Tā vietā, lai visas sagrieztās sastāvdaļas vienkārši sabērtu kopā, no tām var pagatavot uzkodas, kuras var ērti paņemt rokās. Pāvilostnieku salātus jaunā versijā piedāvā Agnese un Krišjānis Caunes, kuri tos gatavoja raidījumā "Gandrīz ideālas vakariņas".

60Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

4 gab.kartupeļi (vidēji lieli)6 gab.olas (6 līdz 8 olas)1 gab.anšovi (1 bundža)4 gab.marinēti gurķi (vidēji lieli) majonēze (receptē izmantota 'Helmans') skābais krējums pēc garšaspipari lociņi

Sagatavošana

1

Kartupeļus ar visu mizu novāra.

2

Olas novāra cietas.

3

Kad kartupeļi atdzisuši (tos var apliet ar aukstu ūdeni un ļaut padzist 10 minūtes), tos nomizo un sagriež apmēram 0,7-1 centimetru biezās ripās. Olas arī atdzesē, nomizo un sagriež apmēram 0,5 centimetru biezās ripās. Marinētos gurķus griež slīpās ripās arī apmēram 0,5 centimetru biezumā.

Foto: Publicitātes foto
4

Kad viss sagriezts, liek uz šķīvja kārtās: kartupelis, skābais krējums, gurķis, majonēze, ola, anšovs. Visu pārkaisa ar lociņiem vai maurlokiem!

Izbaudi "Gandrīz ideālas vakariņas", izklaidējies un iepazīsti šīs sezonas personības no pirmdienas līdz ceturtdienai pulksten 18.10 TV3!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!