Foto: Privātais arhīvs

Saldā "desa" jeb saldā brunete noteikti daudziem ir bērnības gardums, kas gatavots ne tikai ikdienā, bet arī svētkos. Ierasts, ka šo kārumu veido kā tādu desu, bet to var gatavot arī apaļu – gluži kā kūku! "Uzmanību, var rasties atkarība!" tā par šokolādes desas kūku saka garšīgā "Instagram" konta "Ēdiens un vēl" autore un veselīga dzīvesveida piekritēja Anna Dimpere.

240Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

340 gcepumi (Anna liek bez cukura)100 gšokolāde200 gkrēmsiers2 ĒKriekstu sviests4 ĒKmedus2 saujasrieksti2 saujasrozīnes ogas

Sagatavošana

1

Bļodā nelielos gabaliņos sadrupina cepumus un tiem pievieno riekstus un rozīnes.

2

Ūdens peldē izkausē šokolādi, riekstu sviestu, medu, krēmsieru un ļauj visam saplūst viendabīgā masā. Gatavo masu lej pāri cepumiem un kārtīgi visu samaisa.

3

Gatavo masu ber kūkas veidnē vai bļodā, kas izklāta ar pārtikas plēvi un izlīdzina!

Foto: Anna Dimpere
4

Liek kūku ledusskapī uz vismaz 4 stundām, lai tā sastingt.

5

Pasniedz kopā ar ogām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!