Foto: Viktorija Kožemjakina
Šogad izpaliek gan spoku nakts ballīte ar draugiem, gan saldumu vākšana, taču, svētku noskaņu var radīt arī mājās. Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar "Elvi" piedāvā recepti spokainām vakariņām.
60Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

3 gab.paprika150 gpilngraudu spageti1 gab.ķiploks2 gab.sīpols1 ĒKolīveļļa2 ĒKtomātu pasta100 mlkokosriekstu piens1 TKkaltēts oregno pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari

Sagatavošana

1

Nogriež paprikām nogriež augšu (tā būs cepurīte), izņem sēklas un ar asa naža galu izgriež nelielus caurumiņus, kas veidos acis, degunu un muti.

2

Izvāra spageti.

3

Pagatavo mērci - smalki sakapā sīpolus un ķiplokus, apcep tos uz pannas olīveļļā, kamēr dārzeņi kļūst zeltaini. Pievieno tiem tomātu pastu, oregano un vēl nedaudz apcep. Pielej kokosriekstu pienu, sāli un piparus un apmaisa.

4

Kad spageti ir gatavi, ieliek tos mērcē un samaisa, lai makaroni ir pārklāti ar mērci no visām pusēm.

5

Piepilda paprikas ar spageti "smadzenēm", uzliek cepurītes un pasniedz.

6

Pildītās paprikas var uz 12-15 minūtēm ielikt cepeškrāsnī – var gadīties, ka tās nedaudz zaudēs formu, bet būs karstas un vēl garšīgākas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!