Foto: Shutterstock
Garda putra, kad vārīta, vēl gardāka – uzgrilēta! Kukurūzas putraimi, kas pārtop gardā polentā, ir viens no Itālijas virtuves superproduktiem. Katra kukurūzas putraima vērts, lai to pagatavotu arī latviešu virtuvē.

Kukurūzas putraimi ir gardi gan putrā, ko var bagātināt kā ar ievārījumu, tā gaļu, dārzeņiem vai sieru. Taču vēl gardāka šī putra kļūst, ja to atdzesē, ļauj sarecēt un izcep!

80Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

150 gkukurūzas putraimi1 šķipsnasāls750 mlūdens saujazaļumi pēc garšassiers olīveļļa apziešanai

Sagatavošana

1

Katlā ielej ūdeni, pieber sāli un uzvāra.

2

Pakāpeniski, paralēli maisot ar putojamo slotiņu, ber ūdenī polentu. Nepārtrauktā maisīšana nepieciešama, lai nebūtu kunkuļu. Ja tie tomēr gadās, tad likvidē tos ar blendera palīdzību.

3

Sautē putru apmēram 40 minūtes, līdz tā sāk atdalīties no katla dibena. Ik pa laikam samaisa.

4

Kad putra gatava, iemaisa sakapātus zaļumus un sieru. Masu lej uz cepamās plāts, kas izklāta ar ietaukotu cepampapīru. Izlīdzina putru apmēram 2 cm platumā un atdzesē, līdz tā sarec. Izvārītu polentu ledusskapī var glabāt pat trīs dienas.

5

Kad polenta sarecējusi, to sagriež gabaliņos.

6

Gabaliņus apziež ar olīveļļu un cep uz grila pannas vai grila 3-5 minūtes no abām pusēm, līdz polenta kraukšķīgi zeltaina.

Idejas sarecējušas polentas izmantošanai

Polenta, kas pagatavota bez piedevām (tikai ūdens+sāls) un atdzesēta, ir izcila bāze daudziem gardiem ēdieniem.

Saldais našķis. No atdzesētās polentas izspiež aplīšus vai jebkuru citu sev tīkamu formu. Apcep sviestā un ēd ar ievārījumu.

Foto: Shutterstock

Picas pamatne. Polentu atdzesē, grilē , pārklāj ar picas sastāvdaļām (tomāti, siers, baziliks) un cep gatavu – apmēram 20 minūtes.

Fritēta polenta. Polentu sagriež kumosa gabaliņos, apviļā sakultā olā un rīvmaizē un fritē karstā eļļā.

Polentas lazanja. Polentu atdzesē plānā kārtiņā, pēc tam grilē no abām pusēm, tad sagriež un izmanto lazanjas plākšņu vietā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!