Foto: Publicitātes attēli

Ziemassvētku laiks viennozīmīgi daudzās mājās smaržo pēc cepumiem. Ja piparkūkas ir tradicionāla lieta, tad bez tām svētku laikā vērts izcept arī kādus kanēlīgi cukurotus cepumus. Iesaisti gatavošanā bērnus un uztapiniet šos asprātīgos našķus, kas izskatās pēc izkusušiem sniegavīriņiem.

180Minūtes
20Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 10
Laiks būt radošam160 gmilti0.5 ĒKkartupeļu ciete0.5 TK"Dr. Oetker" cepšanas pulveris1 šķipsnasāls80 gsviests1 gab.ola (S izmērs)3 paciņas "Dr. Oetker" kanēļa cukurs1 TKmalts kanēlis100 ggaiši brūnais cukurs1 TK"Dr. Oetker" vaniļas pasta12 gab.mīkstie zefīri jeb maršmelovi10 gtumšā šokolāde1 paciņa "Dr. Oetker" klasiskā baltā cukura glazūra vai1 paciņa "Dr. Oetker" baltās šokolādes garšas glazūra “Dr. Oetker” cukura dekori krāsainās zvaigznītes "Dr. Oetker" krāsainās cukura skaidiņas "Dr. Oetker" sudraba graudi "Dr. Oetker" zelta pērlītes

Sagatavošana

1

Sāc ar cepumu gatavošanu! Bļodā ber miltus, kartupeļu cieti, sāli un maltu kanēli.

2

Sviestu liec karstumizturīgā trauciņā un izkausē karstā ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī (ja tāda ir).

3

Citā bļodā iesit olu un nedaudz sakuļ. Tad pieber brūno cukuru, divas paciņas "Dr. Oetker" kanēļa cukuru, vaniļas pastu un pārlej ar izkausēto sviestu. Visu samaisa.

4

Mitrajām sastāvdaļām pakāpeniski pieber miltu maisījumu , viegli visu samaisot. Mīklu saveido kukulīša formā, ietin pārtikas plēvē un ievieto ledusskapī uz 1 stundu atdzesēties.

5

Pēc tam izņem mīklu no ledusskapja un uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem. Kamēr krāsns silst, ļauj mīkla nedaudz sasilt istabas temperatūrā.

6

Veido no mīklas bumbiņas aptuveni pusotras ēdamkarotes lielumā. Ja mājās ir virtuves svariņi, vienai cepuma bumbiņas porcijai jāsver aptuveni 33–34 gramus.

7

Mazā trauciņā ieber vienu atlikušo paciņu "Dr.Oetker" kanēļa cukura. Sagatavo cepamplāti, kurā izklāts cepampapīrs.

8

Izveidotās cepumu bumbiņas apviļā no visām pusēm kanēļa cukurā un liek uz cepamplāts, ievērojot atstarpes, jo cepšanas laikā cepumi izplūdīs. Cepumu mīklas bumbiņas ar plaukstu viegli piespiež saplacinot.

9

Cepumus liek krāsnī un cep 12–15 minūtes, atkarībā no krāsns. Cepšanas laikā cepumiņi uzpūtīsies, bet tam tā jābūt.

Foto: Publicitātes attēli
10

Kad cepumi gatavi, izņem cepamplāti no krāsns un ar karotes virspusi vai virtuves lāpstiņu cepumus nedaudz saplacina. Cepumiem ļauj pilnībā atdzist pirms dekorēšanas.

Foto: Publicitātes attēli
11

Ķeramies klāt dekorēšanai! Nelielā "zip-lock" maisiņā vai konditorejas tūtā ieliek šokolādes gabaliņus, tūtu nostiprina un ieliek karstā ūdens peldē, lai šokolāde izkūst.

Foto: Publicitātes attēli
12

Sagatavo zefīriņus dekorēšanai – tā būs sniegavīra galva. No "Dr. Oetker" krāsainajām cukura skaidiņām izlasa garākās oranžās skaidiņas – tie būs sniegavīra deguni.

Foto: Publicitātes attēli
13

Mīkstajos zefīriņos iesprauž oranžos cukura graudiņus degunu vietā. Tūtiņai ar izkausēto tumšu šokolādi nogriež mazu stūrīti un ar izkausēto šokolādi uz zefīriem uzzīmē sejiņas – bēdīgas, sašutušas, dusmīgas, priecīgas, kā nu radošajā procesā izdodas. Sniegavīra sejiņām ļauj sastingt.

Foto: Publicitātes attēli
14

Pēc norādēm uz iepakojuma sagatavo "Dr. Oetker" klasisko balto cukura glazūru vai "Dr. Oetker" baltās šokolādes garšas glazūru. Ziež glazūru uz atdzisušajiem cepumiem tā, lai tā notek pa visu cepumu un uzreiz liek virsū sniegavīra galvas, lai tās pieķeras cepuma pamatnei.

Foto: Publicitātes attēli
15

Tad ar "Dr. Oetker" cukura zvaigznītēm, sudraba graudiem un zelta pērlītēm radoši izpaužas, uzliekot uz glazūras izkusušā sniegavīra vēdera pogas.

16

Beigās ar izkausēto tumšo šokolādi uz glazūras cepumā uzzīmē rociņas. Un viss, darbiņš paveikts!

17

Izdekorētajiem cepumiem ļauj kādu brīdi sastingt, lai dekorācijas labāk pieķeras.

Foto: Publicitātes attēli

Lai radoši un garšīgi!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!