"Šī ir recepte, kas garšos visiem, un ir ātri un viegli pagatavojama. Saglabā to tām vakariņu reizēm, kad nevēlies ilgi stāvēt pie plīts. Ja nu vienīgi brīžos, kad mājinieki jautās pēc papildporcijām," recepti iesaka "Recepšu kolekcionārs" radītāja Sintija Mikanovska-Mikalovska.

25Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
350 gspageti100 gbekons70 gparmezāna siers3 gab.olas3 gab.ķiploka daiviņas50 gsviests pēc garšassāls pēc garšaspipari

Sagatavošana

1

Sālsūdenī novāra spageti līdz "al dente" gatavībai (ap 10 minūtēm).

2

Pannā liek sviestu un apcep smalki sagrieztu bekonu kopā ar saspiestām ķiploku daiviņām. Cep līdz 5 minūtēm vai kamēr bekons ir kraukšķīgs.

3

Bļodā sajauc olas ar sarīvētu parmezāna sieru.

4

Turpina cept bekonu uz mazas uguns, pannā pievieno novārīto spageti (vārīto ūdeni vēl atstājot katliņā).

5

Pannu noņem no uguns un kopā ar spageti iemaisa olu un siera masu, kā arī pievieno nedaudz vārītā spageti ūdens. Visu maisa, līdz spageti kļūst krēmīgs.

6

Pasniedz ar svaigi maltiem pipariem un sarīvētu parmezānu.

Padoms! Ja pirms servēšanas spageti kļuvuši sausāki, tos var vēlreiz atsvaidzināt ar vārīto spageti ūdeni.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!