Foto: Shutterstock
Ja tev gardi šķiet salāti, kuros pavīd saplucinātas mocarellas gabaliņi, pagaidi, līdz nogaršosi burrata sieru! No ārpuses siera sainītis atgādina mocarellu, bet iekšā pavīd izcili krēmīgs un gards siers, kas lieliski piestāv rūgtenajai rukolai un sulīgiem ķirštomātiņiem.
10Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 1
3 saujasrukola1 saujabaziliks120 gķirštomāti2 ĒKsēkliņu maisījums (saulespuķu, ķirbju u.c.)20 gmandeles2 ĒKbalzamiko mērce1 ĒKolīveļļa180 giepakojums burrata siers pēc garšasmelnie pipari pēc garšassāls

Pagatavošana

1

Mandeles liek uz virtuves dēlīša un sašķēlē ar nazi. Uzkarsē pannu, uz tās ber sēkliņas un mandeles, nedaudz apgrauzdē (2–3 minūtes), tad noņem no uguns pannu un atliek malā.

2

Baziliku sasmalcina ar nazi.

3

Uz liela šķīvja liek rukolu, pārber ar baziliku un apmaisa, lai salātlapiņas sajaucas. Apkārt saliek sagrieztus ķirštomātus. Visu pārber ar grauzdētajām mandelēm un sēkliņām.

4

Tad salātus pārlej ar balzamiko krēmu.

5

Virsū kārto veselu burrata sieru. Tad salātus apslaka ar olīveļļu, pārkaisa ar svaigi maltiem pipariem un mazliet sāls.

6

Ēd, iegriežot burrata sieru un ļaujot tā krēmīgajam vidiņam sajaukties ar svaigajām salātlapiņām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!