Foto: Shutterstock
Ja atskrējis aprīlis un izdevies tikt pie krietniem bērzu sulu traukiem, tad jāsteidz tās kāri dzert. Pamēģini bērzu sulas ieraudzēt, liekot lielajā burkā klāt rozīnes, krustnagliņas un upeņu krūma zariņu svaigumam.
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

3 lbērzu sulas6 gab.krustnagliņas10 gab.rozīnes1 gab.upeņu zariņš1 gab.citrona miza

Pagatavošana

1

Lielā burkā vai pudelē ielej bērzu sulas, pieber krustnagliņas, rozīnes.

2

Citrona miziņu nogriež plānu ar dārzeņu mizojamo nazīti. Mizas gabaliņus liek pie pārējām sastāvdaļām bērzu sulās.

3

Traukā ievieto vēl upeņu zariņu un sulas gatavas raudzēšanai. Burku vai pudeli hermētiski noslēdz – te labi derēs arī lielas pudeles ar hermētisko korķi. Raudzē trīs līdz četras dienas istabas temperatūrā (vēsā, ap +18 grādiem), bet pēc tam novieto aukstā pagrabā (+3..+5 grādi).

Kad sulas uzrūgušas, tās var dzert un baudīt. Labi garšos ar citrona šķēlīti glāzē.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!