Foto: DELFI
Ļoti vasarīgi un ātri pagatavojami salāti tiem, kas meklē jaunas un svaigas vēsmas saviem garšas piedzīvojumiem. Starp citu, sēkliņu vietā salātiem var pievienot brokastu musli – tādu, kas nav pārāk salds, bet kura sastāvā ir rieksti.
15Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
150 glapu salāti (piemēram, baldriņi vai mazie spināti)2 gab.lieli persiki1 gab.gatavs avokado200 gvārīta vai cepta vistas fileja100 gFetas siers3 ĒKsēkliņas vai ne pārāk salds muslis salātu mērce

Sagatavošana

1

Persikus (var izmantot arī nektarīnus) sagriež plānās šķēlītēs.

2

Vistas fileju sagriež kumosa izmēra kubiņos, fetas sieru sadrupina.

3

Avokado nomizo un sagriež plānās šķēlītes.

4

Čaklākie pagatavo eļļas mērci salātiem (kā to izdarīt, var izlasīt šajā rakstā). Slinkākie (kā mēs) – izmanto veikalos nopērkamo salātu dressinga mērci.

5

Salātu šķīvī ber lapu salātus, pāri kārto persikus, avokado, vistu un sieru. Pārkaisa ar sēkliņu maisījumu un pārlej ar mērci.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!