Foto: DELFI
Saldais sacepums ar persikiem ir garšīgs gan kā pamatēdiens gausākām brīvdienu brokastīm, gan kā vasarīgs deserts dārza vakariņās. Ja aizķērusies kāda sauja aveņu vai kazeņu, arī tās var pievienot – garšos vēl labāk! Kādēļ austrāliešu gaumē? Nezinām, bet ar šādu nosaukumu šī recepte atceļoja līdz mūsu virtuvei, un, kā sacīt jāsaka – par cik nopirkām, par tik pārdevām! Izmēģinājām paši un iesakām arī citiem! Ja augļi trāpījušies tādi saldāki, tad cukura daudzumu iesakām samazināt.
60Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
500 gsvaigi persiki50 mlsauss baltvīns200 gmilti3 gab.olas200 mlpiens250 gtrekns biezpiens100 gmandeļu skaidiņas7 ĒKbrūnais cukurs50 gsviests

Sagatavošana

1

Persikus pārgriež uz pusēm un izņem kauliņus. Persikus droši drīkst aizstāt ar, piemēram, nektarīniem.

2

Persiku pusītes sagriež plānās šķēlītēs – ja šķiet, ka miziņa traucēs, persikus var nomizot.

3

Persiku šķēlītes liek bļodā, pārlej ar 50 ml baltvīna, pievieno 1 ēdamkaroti brūnā cukura, visu samaisa un ļauj apmēram 20 minūtes vīnam iesūkties.

4

Pa to laiku citā bļodā ber miltus, pievieno olas, 3 ēdamkarotes cukura, pienu un biezpienu. Ar mikseri visu sakuļ viendabīgā masā, kurā iemaisa arī pusi mandeļu skaidiņu.

5

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.

6

Samaisa atlikušo cukuru un mandeļu skaidiņas.

7

Lēzenu, karstumizturīgu sacepumu veidni ietauko ar sviestu. Liek traukā pusi sagatavotās biezpiena mīklas, pāri kārto pusi persiku šķēlīšu.

8

Pāri liek atlikušo mīklu un atlikušās persiku šķēlītes, ko pārkaisa ar mandeļu un cukura maisījumu. Starp persikiem liek nelielas sviesta piciņas.

9

Cep 180 grādos apmēram 35 minūtes.

Pasniedz pēc pagatavošanas – ar vaniļas saldējumu vai aukstu vaniļas mērci.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!