Foto: Shutterstock
Ja nav luste cept kūkas un arī deserti ar krēmiem neuzrunā, iespējams, kāri pēc saldumiņa var remdēt kāds salds sacepums? Variācijas ir daudz un dažādas – ar biezpienu, mannā, pat burkāniem (joprojām saldā versija), krēmsieru, āboliem un dažādām ogām.

Pat tad, ja jāpalutina lielāks bariņš izsalkušo, piedāvājums pagatavot saldo sacepumu joprojām ir piemērots, jo porcijā sanāks gana daudz gabaliņu. Pēc cepšanas svarīgi ļaut sacepumam kādu laiku padzist, lai tas vieglāk izņemas no formas, bet pēc tam katru gabaliņu var izdekorēt ar kādu ogu mērci, ķīseli, putukrējuma vai saldējuma bumbu.

Ja esi lēmis par labu tieši biezpiena sacepumam, pārlasi noteikumus, kā panākt, ka gardais cepiens uzjundī bērnības atmiņas. Ir nozīme ne vien sastāvdaļām, bet arī to pareizai sagatavošanai. Piemēram, vai zināji, ka ļoti svarīgi rūpīgi saputot olas, lai tās pieņemas apjomā dubultā?

Sacepuma priekšrocība ir arī tā, ka saldais labi garšos vēl silts, īpaši pēc garām pastaigām svaigā gaisā, bet arī pilnībā atdzisis tas nezaudēs savu burvību.

Izvēlies garšu kārpiņām tīkamāko recepti un uzjundī mājās svētku sajūtu!

Saldais makaronu-biezpiena sacepums ar āboliem

Foto: Shutterstock

Makaronus var baudīt ne vien ar gaļas mērci vai kotletēm, bet arī izmantot ļoti garšīga saldā sacepuma pagatavošanai, papildinot ar biezpienu un ābolu šķēlītēm.

Lasīt vairāk

Biezpiena - mannas sacepums

Vienkāršais biezpiena - mannas sacepums.

Lasīt vairāk

Saldais divu sieru sacepums ar bumbieriem

Gatavojoties pavasara sirsnīgākiem svētkiem – Māmiņu dienai, veselīgas ēšanas kustības "Aikāgaršo" šefpavārs Normunds Baranovskis aicina mammu svētkos pārsteigt ar pašu gatavotu, gardu kūku, piemēram, šo sieru sacepumu. Tas ne tikai būs īpašs pārsteigums mammai, bet arī patīkams našķis ikvienam svētku viesim.

Lasīt vairāk

Biezpiena sacepums ar žāvētiem augļiem

Foto: Shutterstock

Biezpiena sacepums ar žāvētiem augļiem launagam vai svētku reizei.

Lasīt vairāk

Dzērveņu un panetones ātrais sacepums

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Ja pēc svētku mielasta palikusi itāliešu Ziemassvētku saldā maize panetone un mazliet dzērveņu, no tām var pagatavot saldu pēcsvētku ātro sacepumu. Tas līdzināsies angļu maizes pudiņiem/šarlotēm.

Lasīt vairāk

Saldais biezpiena un burkānu sacepums ar mannu

Foto: Shutterstock

Gardais biezpiena un burkānu sacepums ar mannu - pilnam vēderam bez smaguma sajūtas.

Lasīt vairāk

Biezpiena sacepums ar upenēm

Lasīt vairāk

Saldais ābolu, melleņu un kokosriekstu sacepums jeb 'crumble'

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Garšīgs un sildošs ābolu un melleņu deserts, kas pārkaistīts ar kokosriekstu skaidiņām. Pagatavo to individuālos cepamajos traukos, lai katram ēdājam būtu sava porcija.

Lasīt vairāk

Biezpiena sacepums ar āboliem

Foto: Shutterstock

Krēmīgais, vieglais un tik brīnišķīgi smaržojošais biezpiena sacepums būs jauks pusdienu deserts. To pasniedz vēl nedaudz siltu, pārkaisītu ar pūdercukuru vai arī ar dzērveņu mērci. Šim sacepumam vispiemērotākais būs mīksts, mitrs biezpiens bez graudiem. Tie, kas vēlas, biezpienā var iemaisīt arī rozīnes.

Lasīt vairāk

Saldais biezpiena sacepums ar vaniļu un rozīnēm

Biezpiena sacepums ar rozīnēm - pēc vēlmes pasniedzams ar ķīseli.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!