Saldais sacepums ar dzērvenēm
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
1.0000 1
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
250 g
250 g dzērvenes
dzērvenes
90 g
90 g cukurs
cukurs
250 g
250 g panetone
panetone
60 g
60 g sviests (ist. temp.)
sviests (ist. temp.)
2
2 olas
olas
100 g
100 g pūdercukurs
pūdercukurs
150 ml
150 ml saldais krējums
saldais krējums
1 ĒK
1 ĒK vaniļas ekstrakts
vaniļas ekstrakts
šķipsna
šķipsna kanēlis
kanēlis
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Brokastis
  • Launags
  • Vakariņas
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Ziemassvētku receptes
  • Kārtojumi un šarlotes
  • Saldie sacepumi
  • Pasaules Virtuve
  • Ja pēc svētku mielasta palikusi itāliešu Ziemassvētku saldā maize panetone un mazliet dzērveņu, no tām var pagatavot saldu pēcsvētku ātro sacepumu. Tas līdzināsies angļu maizes pudiņiem/šarlotēm.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 160°C.

    Katliņā saber dzērvenes, pievieno cukuru un 2 ēdamkarotes ūdeni. Silda apmaisot, līdz cukurs izkusis. Tad vāra vēl 5 minūtes, lai dzērvenes būtu mīkstas. Tās pēc tam atdzesē.

    Panetoni sagriež šķēlītēs un apsmērē ar sviestu. Olas iesit bļodiņā, pievieno gandrīz visu pūdercukuru, saldo krējumu un vaniļas ekstraktu. Olu masu sajauc, lai tā būtu vienmērīga.

    Karstumizturīgā traukā izkārto panetones šķēlītēs pamatnē. Panetonei virsū liek pusi no sagatavotajām dzērvenēm, bet tām pārlej pusi no olu masas. Tad virsū kārto atlikušās panetones šķēlītes, atlikušās dzērvenes un beigās pārlej ar olu masu. Saldā sacepuma virsu apkaisa ar kanēli un pataupīto drusku pūdercukura.

    Saldo sacepumu liek krāsnī un cep 40 minūtes, līdz tas zeltains.

    Pasniedz uzreiz. Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form