Foto: Privātais ahīvs

Kabaču sezona ir klāt! Un kāpēc gan lai to neiesāktu ar gardu kabaču-maltās gaļas sacepumu? Recepti iesaka Aina Pitrāne no "Aina gatavo".

90Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 gab.mazs kabacis300 gmaltā gaļa200 mlsaldais krējums 35%100 gtomātu pasta250 gsiers3 gab.ķiploka daiviņas pēc garšassāls pēc garšaspipari pēc garšasmalts koriandrs pēc garšasmalta paprika

Sagatavošana

1

Ar dārzeņu rīvi vai nazi sagriež kabaci plānās šķēlītēs. Uzber nedaudz sāli un atstāj.

2

Uzkarsētā pannā ar nelielu eļļas daudzumu liek cepties malto gaļu. Pievieno sāli, piparus un citas garšvielas pēc garšas. Cep līdz gatavībai.

3

Pagatavo mērci: pie sarīvēta siera (200 grami) pievieno saldo krējumu, tomātu pastu, sāli, piparus, maltu koriandru, maltu paprikas pulveri pēc garšas un izspiestas ķiploku daiviņas. Visu labi samaisa.

4

Ņem cepamtrauku, sākumā liek mazliet mērces, tad nākamajā kārtā kabaču šķēlītes. Atkal nedaudz mērces un pēc tam maltās gaļas kārtu. Nedaudz mērces un atkal kabaču šķēlītes. Pārlej pāri atlikušo mērci.

Foto: Privātais arhīvs
5

Pa virsu ber sarīvētu sieru (50 gramus) un liek cepties iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos apmēram 40-45 minūtes.

6

Pirms pasniegšanas ļauj vismaz 20 minūtes atpūsties.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!