Foto: Privātais arhīvs
Kad gribas kaut ko sātīgu, bet ne treknu, ierastu, bet mazliet citādu, piemērotu gan karstai dienai, gan vēsākam laikam, kad nedaudz māc nogurums un nav iedvesmas ilgas stundas pavadīt virtuvē, tad talkā nāks šī recepte "pašiem laiskākajiem".

Visu sastāvdaļu daudzumu un garšaugus ir iespējams mainīt tā, kā pašiem labāk garšo, galvenais noteikums - lai zupa būtu pabieza. Konkrētie daudzumi norādīti 4 litru katlam.

60Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
400 gmalta liellopa gaļa300 gvārītas bietes1 gab.vidēji liels sarkanais sīpols2 gab.burkāni2 gab.palieli kartupeļi1 gab.neliela paprika4 gab.nelieli marinētie gurķi400 mlpupiņas tomātu mērcē2 gab.ķiploka daiviņas

Sagatavošana

1

ķiploks jāsagriež plānās šķēlītēs un jāmet zupā kopā ar sīpoliem un burkāniem.

2

Liek vārīties ūdeni. Malto gaļu sajauc ar sāli, pipariem, veido nelielas frikadeles un, kad ūdens sāk vārīties, pa vienai liek tās katlā. Kad visas frikadeles uzpeldējušas, pievieno sasmalcinātu sīpolu un rīvētus burkānus, kā arī plānās šķēlītēs sagrieztu ķiploku (pirms likšanas katlā neko cept nevajag, liek svaigus).

3

Pavāra 5 minūtes, tad pievieno nelielās strēmelītēs sagrieztu papriku, mazliet pavāra un pievieno sarīvētus marinētos gurķus.

4

Kartupeļus sagriež nelielos kubiņos un liek zupā. Vāra, līdz kartupeļi mīksti. Tad pievieno rīvētas bietes, pagaida, kamēr zupa sāk burbuļot, un pievieno pupiņas tomātu mērcē un kaltētos garšaugus.

5

Uzliek vāku, pagaida, kamēr zupa uzmet burbuļus, izslēdz uguni un atstāj zupas sastāvdaļas "sadraudzēties" uz apmēram 15 minūtēm.

Ja izmanto svaigos garšaugus, tos sasmalcina un liek zupas šķīvī pirms pasniegšanas. Zupu var pasniegt gan ar, gan bez krējuma.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!