Foto: Viktorija Kožemjakina
Gan dārzi, gan veikalu plaukti šobrīd pilni ar svaigiem gardiem un aromātiskiem tomātiem. Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone un veikalu tīkls "Elvi" aicina savā vasaras ēdienkartē izmēģināt kaut ko jaunu un piedāvā eksotisku recepti tomātu pagatavošanai. Nogaršo gardos salātus ar tomātiem un grilētiem nektarīniem!
20Minūtes
15Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

4 gab.nektarīni2 gab.tomāti mocarellas vai buratas siera bumbiņa0.5 gab.sarkanais sīpols100 gspinātu lapas baziliks (rotāšanai) olīveļļa MĒRCEI:50 mlolīveļļa40 mlbalzamiko mērce1 gab.ķiploka daiviņa20 gab.smalki sakapātas bazilika lapiņas nedaudz smalki sakapātu pētersīļu sula no 1/3 citrona1 ĒKmedus

Sagatavošana

1

Katru nektarīnu sagriež astoņās daiviņās, izņem kauliņus.

2

Apslaka nektarīnu daiviņas ar olīveļļu un grilē 2-4 minūtes no katras puses.

3

Sajauc kopā visas mērces sastāvdaļas.

4

Nedaudz mērces samaisa kopā ar spinātu lapām, pārējo atstāj salātu apslacīšanai.

5

Kārto uz šķīvja spinātu lapas, tomātu gabaliņus, grilētas nektarīnu daiviņas, sieru un sīpolus.

6

Apslaka ar atlikušo mērci un pasniedz.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!