Foto: No privātā arhīva
Atvēsinošos un atsvaidzinošos itāļu stila salātus a la "kur jūs bijāt agrāk" izmēģinājusi un iesaka Itālijas apceļotāja Sanita Damroze.
30Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
300 gJasmīnu rīsi350 gcukīni160 gtuncis eļļā1 gab.citrons timiāns oregano

Sagatavošana

1

Novāra un atdzesē baltos garos rīsus.

2

Cukīni kubiņus apcep olīveļļā, pievieno sāli, piparus. Cukīni svarīgi nepārcept – jācep, nenokļūstot līdz fāzei, kad tie sāk atdot šķidrumu, cukīni gabaliņiem jābūt viegli zeltainiem un no ārpuses nedaudz kraukšķīgiem. Rūpīgi jāpieskata – tas ir sekunžu jautājums!

3

Mirkli pirms cepšanas beigām pievieno citrona sulu – bagātīgi, ar pusi citrona var būt pat par maz.

4

Noņem cukīni no pannas, atdzesē.

5

Bļodā ar rīsiem pievieno cukīni gabaliņus, tunča gabaliņus, pierīvē citrona miziņu, timiānu un oregano. Aromāts aizrauj.

6

Piepilda baltvīna glāzes ar atdzesētu Vermentino un pasniedz atdzesētos salātus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!