Foto: Privātais arhīvs
No kabača var pagatavot brīnišķīgu biezzupu, pārliecinājusies "Tasty.lv" lasītāja Eva, kas mīļuprāt padalās ar recepti.
40Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
1 gab.vidēja izmēra kabacis3 gab.burkāni1 gab.vidēji liels sīpols3 gab.kartupeļi2 gab.tomāti ūdens vai buljons2 ĒKkausētais siers sāls, pipari kazas vai fetas siers bekons grauzdētas ķirbja sēklas

Sagatavošana

1

Zupas katlā ielej pāris ēdamkarotes eļļas un piciņu sviesta. Uzkarsē un liek apcepties kubiņos sagrieztus burkānus un sīpolu.

2

Turpinot karsēt, katla saturam pievieno sagrieztus tomātus, ko arī apcep.

3

Liek katlā sagrieztus kartupeļus un kabaci, pārlej visu ar buljonu vai ūdeni tā, lai dārzeņi būtu nosegti (bet nepārcenšas ar šķidruma daudzumu, šī galu galā būs biezzupa!).

4

Vāra, līdz burkāni un kartupeļi mīksti.

5

Visu sablendē, pievieno pāris ēdamkarotes kausētā siera, sāli un piparus pēc garšas.

6

Vēlreiz zupu liek uz uguns un karsē, līdz parādās pirmie burbuļi.

Pasniedz ar fetas vai kazas sieru un grauzdētām ķirbja sēklām. Ja vēlas vairāk piesiet dūšu, tad var sakraukšķināt bekonu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!