Foto: Inese Stepiņa
Ja tu esi saldummīlis un meklē, ko gardu, mutē kūstošu, ar pūdercukuru apkaisītu un reizē nostaļģisku, tad bērnības klasika – žagariņi jeb zaķauši būs labākā izvēle! Recepti ēst gatavošanas entuziastu grupā "Latvieši UK gatavo" iesaka Inese Stepiņa.
45Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

2 gab.olas6 ĒKcukurs šķipsnasāls6 ĒKskābais krējums1 ĒKsoda500 gkviešu milti pūdercukurs eļļa

Sagatavošana

1

Divas olas sakuļ ar cukuru (sešas ēdamkarotes) un šķipsniņu sāls. Visu samaisa!

2

Pievieno sešas (ar kaudzi) ēdamkarotes skābā krējuma un ēdamkaroti sodas. Samaisa!

3

Pievieno kviešu miltus (uz sajūtām). Kad masa vairs nelīp pie rokām – gatavs.

4

Mīklu no sirds izmīca, enerģiski izrullē un sagriež nelielās strēmelēs, no kurām tālāk izgriež rombiņus, kuriem pa vidu ar nazi iegriež. Vienu romba galu izvelk cauri iegriezumam.

5

Uzkarsē eļļu, kurā peldina žagariņus, apcep no abām pusēm.

6

Izceptos vienā kārtā liek uz pergamenta papīra (lai samazinātu eļļas garšu un tās daudzumu).

7

Kad visi žagariņi izcepti, tos pārkaisa ar pūdercukuru. Apgriež uz otru pusi un atkal pārkaisa ar pūdercukuru.

Lai izdodas sajust bērnības garšu!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!