Foto: DELFI
Rudenim piestāv kaut kas rūgteni salds. Tieši tāpēc jāceļ galdā saldais ēdiens, kas liek atminēties bērnības laikus – šokolādes desa jeb saldā brunete. Tā noderēs gan svētku galdam, gan ciemakukulim, gan ikdienai, kad prasās kāda saldumiņa deva. Tā ir pavisam viegli pagatavojama un garšos pilnīgi visiem! Vien jāuzmanās, jo ar vienu gabaliņu var būt par maz.
20Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 gab."Selgas" cepumu paciņa200 gtumšā šokolāde marmelāde100 gsviests120 mlpiens

Sagatavošana

1

Cepumus salauž mazos gabaliņos un ber lielā bļodā (labi garšo, ja puse cepumu ir sadrupināti lielākos gabalos, lai būtu izteikti jūtama tekstūra).

2

Cepumiem pievieno mazākos kriksīšos sagrieztu marmelādi. Sastāvdaļas ar karoti sajauc.

3

Uzvāra katliņā nedaudz ūdens, virs tā liek trauku ar tumšo šokolādi (salauztu gabaliņos) un to tvaikos izkausē. Pievieno sviestu.

4

Kad šokolāde izkususi, noņem no plīts un ļauj tai nedaudz atdzist.

5

Pievieno pienu. Visu apmaisa.

6

Masai pievieno cepumu un marmelādes sajaukumu, līdz visi cepumi pilnībā noklāti ar šokolādi.

7

Gatavo masu liek ledusskapī uz pus stundu.

8

Uz virtuves virsmas izklāj pārtikas plēvi un uz tās kārto šokolādes masu.

9

Ar plēves palīdzību veido desas formu.

10

Liek vēlreiz ledusskapī uz trīs stundām.

11

Tad iztin no plēves, sagriež šķēlītēs un pasniedz.

Lai labi garšo!

Kūku var papildināt ar dažādiem riekstiem (valriekstiem, mandelēm, pistācijām), žāvētām plūmēm, ķiršiem vai pašu vārītu karameļu pildījumu, arī šokolādes gabaliņiem un, piemēram, mandeļu liķieri.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!