Foto: Inita Briedina
Lai gan mēs tās uzturā izmantojam ļoti maz, labu bietes ir bezgala garšīgas, tieši tāpēc laiks tās izmantot pīrādziņu pildījumam. Recepti iesaka Inita Briedina.
120Minūtes
23Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

400 gizsijāti kviešu milti250 mlpiens (istabas temperatūrā)100 gsviests1 TKsausais raugs1 ĒKmedus TKsāls3 ĒKeļļa200 gvājpiena biezpiens200 glapu bietes baziliks timiāns pētersīļi piparmētra lociņi1 gab.olas dzeltenums1 gab.citrona miza3 gab.ķiploka daiviņas rīvēts muskatrieksts TKmaltas ķimenes TKmalti melnie pipari asie pipari pēc garšassāls rupjais sāls (pārkaisīšanai)

Sagatavošana

1

Pagatavo pīrāgu mīklu: bļodiņā ber izsijātus kviešu miltus, pievieno sauso raugu, sviestu, sāli, eļļu, medu un remdenu pienu. Visu labi izmīca. Raudzē siltumā. Pirmo reizi raudzē stundu. Tad viegli pārmīca un raudzē vēl 30 minūtes.

2

Pa to laiku pagatavo pildījumu: zaļumus – lapu bietes, baziliku, timiānu, pētersīļus, piparmētru un lociņus – sasmalcina.

3

Tiem pievieno vājpiena biezpienu, citrona miziņu, sarīvētu ķiploku, olas dzeltenumu, garšvielas (muskatriekstu, melnos piparus un asos piparus, kā arī sāli).

4

Veido pīrādziņus (iesācējiem daudz ērtāk būs sarullēt pīrāgus radziņa formā).

5

Kad pīrāgi saformēti un salikti uz plāts, tos iesmērē ar olas baltumu ar pienu un pārkaisa ar ķimenēm un sāli. Un kādu brīdi "atpūtina" jeb 10 minūtes raudzē. Jā, pareizi jādara tā: sataisītos pīrādziņus uz pannas vēl minūtes "atpūtini", lai tie uzrūgst vēlreiz, tikai pēc tam liek tos krāsnī.

6

Cep 200 grādos 8-10 minūtes, līdz tie kļuvuši zeltaini brūni un visa māja piepildījusies ar reibinošu aromātu.

Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!