Foto: Iveta Rutkovska
Zivju kotletes – lielisks risinājums tiem, kam garšo zivis, bet nepatīk asakas! Sagatavošanas recepti iesaka gardēde Iveta Rutkovska.

Par zivju malto gaļu receptes autore saka šādi: "Vasarā gatavoju pusfabrikātu, ar domu, ka tas kādreiz pārtaps gardos ēdienos. Tātad – ja palaimējas tikt pie laba loma, skaidrs, ka visu uzreiz apēst nevar. Tad jāgatavo maltā gaļa saldēšanai no trīs brekšiem un trīs līņiem."

Iztīrītas zivis izfilē: brekšiem ādu atstāj, līņiem ādas noņem. Divas reizes samaļ visu gaļas mašīnā un liek saldētavā.

50Minūtes
19Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 kgzivju maltā gaļa1 gab.sīpols1 gab.ķiploka daiva1 gab.ola2 gab.šķēles baltmaize piens mērcēšanai sāls garšvielas1 ĒKkartupeļu ciete1 ĒKkviešu milti1 ĒKmajonēze rīvmaize eļļa BURKĀNU-ZIRNĪŠU SAUTĒJUMAM:3 gab.burkāni300 mlsaldēti zaļie zirnīši1 gab.sīpols50 gsviests70 mlsaldais krējums

Sagatavošana

1

Kotlešu pagatavošana: iepriekšējā vakarā saldēto zivju masu izņem no saldētavas un ieliek parastajā ledusskapja kamerā atkausēties.

2

Baltmaizi izmērcē nelielā piena daudzumā.

3

Sīpolu smalki sakapā, ķiploku sarīvē.

4

Bļodā sajauc visas sastāvdaļas un samīca viendabīgā masā.

5

Veido kotletītes, apvārta rīvmaizē un cep eļļā uz pannas zeltaini brūnas.

6

Pasniedz ar to, kas labāk garšo, piemēram burkānu un zirnīšu sautējumu.

7

Sautējuma pagatavošana: sviestā apcep sīpolu, pievieno gabaliņos sagrieztu burkānu, nedaudz pasautē, pievieno zirnīšus, sautē, līdz dārzeņi mīksti, pielej saldo krējumu, uzkarsē. Ja vajag – iebiezina ar cieti vai miltiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!