Foto: Inita Briedina
"Ja mājās ir palicis kartupeļu biezenis no iepriekšējās dienas, tad var pagatavot jaukas brokastis," raksta gardēde Inita Briedina, kura piedāvā kartupeļu biezeņa plācenīšu recepti. Un iesaka to papildināt ar desu un rīvētu sieru.
35Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

500 gkartupeļu biezputra200 gdesa200 grīvēts siers1 gab.ola1 gab.sīpols2 ĒKkartupeļu ciete malti melnie pipari pēc garšassāls eļļa (cepšanai) rīvmaize

Sagatavošana

1

Sagatavo sastāvdaļas – doktordesu sagriež salmiņos.

2

Uz pannas apcep palielos gabalos sagrieztu sīpolu.

3

Bļodā apvieno visas sastāvdaļas: kartupeļu biezeni, desu, rīvēto sieru, olu, apceptos sīpola gabaliņus, kartupeļu cieti, maltus melnos piparus un sāli pēc garšas.

4

Ar mitrām rokām veido plācenīšus.

5

Tos apvārta rīvmaizē un cep sakarsētā eļļā zeltaini brūnus.

6

Pasniedz ar dažādām mērcēm, piemēram, mājas garšaugu majonēzi vai čilī saldskābo mērci.

Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!