Foto: Privātais arhīvs
Ak, pavasaris! Kad sniegs beidzot nolemj, ka ir pienācis laiks ļaut ziediem izbaudīt savu mirkli, un pasaule ir pārpildīta ar solījumiem par jaunu sākumu. Un kas gan var būt labāks, kā nosvinēt šo sezonu, ja ne ar ēdienu, kas ir tikpat atsvaidzinošs, kā vēsa rīta vēsma Latvijas laukos?

Iedomājieties pazemīgo jauno kartupeli: mazu, tomēr varenu un slavenu. Dilles, pētersīļi un lociņi – Latvijas garšaugu svētā trīsvienība – apvienojas garšu simfonijā ar redīsiem, gurķiem, kūpinājumu, vārītām olām, kas piešķirs šim salātu ansamblim kraukšķīgumu un krāsas.

Šie salāti, kas papildināti ar fetas sieru, nav tikai ēdiens, tā ir pavasara atnākšana! Tver dakšiņu un nirsim šajā pavasara gavilēšanas bļodā kopā.

40Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
450 gjaunie kartupeļi4 gab.cieti vārītas olas100 gkūpināta gaļa4 gab.mazie gurķi10 gab.redīsi ķekars ķirštomātu75 gfetas siers1 bunte dilles, pētersīļi un lociņi3 ĒKolīveļļa2 ĒKābolu etiķis

Sagatavošana

1

Novāra kartupeļus kopā ar mizu – apmēram 15 minūtes, līdz tie kļūst mīksti. Tad nokāš un ļauj tiem atdzist.

2

Novāra arī olas – apmēram 12 minūtes. Tad nokāš ūdeni un liek novārītās olas ledus ūdenī.

3

Kad viss atdzisis, noloba olas un sagriež tās mazākos gabaliņos. Sagriež arī gurķus, redīsus un liek šīs trīs sastāvdaļas vienā traukā.

4

Sagriež mazos kubiciņos kūpinājumu un pārgriež uz pusēm novārītos kartupeļus.

5

Sacep kūpinājumu pannā, līdz tas kļūst zeltaini brūns, un atliek malā atdzist.

6

Kūpinājuma taukus neizlejot, liek pannā kartupelīšus (ar plakano pusi uz leju) un cep, līdz tie iegūst zeltainu maliņu. Beigās piegriež klāt garšaugus (dilles, lociņus un pētersīļus) un pievieno tos kartupeļiem, cep 4–5 minūtes uz mazas uguns. Noņem kartupeļus un ļauj tiem atdzist.

7

Pievieno visu iepriekš sagrieztajiem dārzeņiem un cieti vārītajām olām. Pārlej olīveļļu un ābolu etiķi, pieber sāli un piparus pēc garšas. Viegli apmaisa.

8

Pirms pasniegšanas saberž fetas sieru un pārber salātiem, piegriež ķiršu tomātiņus dekoram.

Ja vēlas, salātiem vēl var pievienot balzamiko krēmu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!