Lieldienu galda klasika, protams, ir krāsotas olas, taču šiem pavasara svētkiem piestāv prieks un līksmība, tāpēc pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone aicina mazliet parotaļāties, sarūpējot svētku galdam netradicionālākus ēdienus. Uztaisi gardu Lieldienu vainagu no šokolādes bezē. Tas būs gan svētku rota, gan lielisks deserts lieliem un maziem svētku svinētājiem!
180Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
BEZĒ PAGATAVOŠANAI:5 gab.olas baltumi250 gcukurs1 šķipsnasāls1.5 ĒKkakao pulveris1 ĒKcitrona sula vai ābolu/vīnogu etiķis1 ĒKkukurūzas vai kartupeļu ciete KRĒMAM:150 gmaskarpones siers50 gtumšā šokolāde50 gsaldais krējums150 ggrieķu jogurts vai cits bezpiedevu jogurts1 šķipsnasāls šokolādes oliņas rotāšanai

Sagatavošana

1

Uz cepamā papīra ar zīmuli uzzīmē apli aptuveni 20 cm diametrā. Apgriez cepamo papīru otrādi, lai aplis ir redzams no otras puses, bet nesaskartos ar bezē masu vainaga veidošanas procesā.

2

Saputo olas baltumus ar šķipsniņu sāls līdz mīkstām putām, tad pakāpeniski pievieno cukuru (pa 1 ēdamk.) un puto līdz stingrām putām (aptuveni 5 minūtes).

3

Pievieno kakao, nedaudz saputo (dažas sekundes), tad pievieno citrona sulu un etiķi, beigās pieliec cieti. Puto vēl dažas sekundes, līdz citrona sula un ciete ir iemaisījusies masā.

4

Pārliec bezē masu konditorejas maisā. Uz cepamā papīra pa apli apkārt izgrieztajam diametram cieši blakus otrai veido nelielas bezē ligzdiņas tā, lai tās savstarpēji saskartos ar malām. Ja neizmanto konditorejas maisu, var izlikt "ligzdiņas" ar ēdamkarotes palīdzību, liekot masu uz papīra un ar karotes mugurējo daļu veidojot nelielu iedobumu katras ligzdiņas centrā.

5

Cep sakarsētā cepeškrāsnī (100-120 grādos) 2 stundas. Atdzesē cepeškrāsnī.

6

Ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī izkausē šokolādi ar saldo krējumu, sajauc līdz viendabīgai masai un liec ledusskapī atdzesēties.

7

Saputo maskarpones sieru ar šokolādes un saldā krējuma maisījumu, pievieno šķipsniņu sāls. Beigās pievieno jogurtu un dažas sekundes saputo visu kopā.

8

Pārliec pildījumu konditorejas maisā un sapildi katru "ligzdiņu" ar krēmu. Liec ledusskapī nedaudz ievilkties.

9

Rotā ar šokolādes olām un pasniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!