Foto: Publicitātes attēli
Pētījumi rāda, ka cilvēki ar ierasto pārtiku uzņem tikai aptuveni pusi no nepieciešamās šķiedrvielu diennakts normas – it īpaši sezonās, kad svaigu augļu un dārzeņu uzturā ir mazāk. Laba alternatīva šķiedrvielu uzņemšanai ikdienā var būt dažādi pilngraudu produkti, piemēram, rudzu pilngraudu maize.

"Rudzu pilngraudu maize sniedz ne tikai garīgu un fizisku spēku, bet arī ļauj mums ik dienu izbaudīt tos īpašos prieka mirkļus, ko spēj sagādāt garda un sātīga maltīte. Rudzu maize ir vērtīgs mūsdienīga un veselīga dzīvesveida pavadonis, kas apvieno gan iemīļotu garšu un aromātu, gan izcilu uzturvērtību ar emocionālu piepildījumu. Maize galdā celta jau izsenis un arī šodien atgādina par bagātīgo maizes cepšanas mantojumu un tradīciju spēku. Turklāt pavasarī, kad daba dāvā daudz zaļumu, dīgstu un pirmos siltumnīcās audzētos aromātiskos redīsus, garda maizes šķēle ar šādu papildinājumu ir viens no labākajiem šķiedrvielu uzņemšanas veidiem," stāsta "Fazer Latvija" produktu attīstības vadītāja Arlita Ābrante.

Aiziet, tāpēc iedvesmojies un smelies ideju vienkāršām un gardām brokastu maizītēm ar "Fazer" Rudzu pilngraudu maizi.

15Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 gab.rudzu pilngraudu maizes šķēle1 gab.ola0.5 ĒKgrieķu jogurts0.5 TKsinepes dažas tomātu šķēles dīgsti pēc izvēles šķipsnakurkuma sāls melnie pipari

Sagatavošana

1

Vāri olu sālītā ūdenī astoņas minūtes

2

Ievieto to ļoti aukstā ūdenī un atstāj uz dažām minūtēm, līdz čaumala nedaudz atdziest, un nolobi.

3

Sagriez kubiņos.

4

Sajauc grieķu jogurtu, sinepes, šķipsniņu kurkumas, sāli un piparus.

5

Samaisi šo masu ar olu.

6

Krēmīgos olu salātus kārto uz rudzu pilngraudu maizes šķēles.

7

Dekorē maizīti ar tomātu šķēlītēm un dīgstiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!