Foto: Publicitātes attēli
Kad tiek ceptas kanēļmaizītes, māja vienmēr smaržo pēc svētkiem! Ja tavā virtuves ieroču arsenāla ir mafinu panna, tad liec to lietā, lai ar debešķīgo karameļu krēmu dāsni pārlietās maizītes izskatītos kā no žurnāla vāka un būtu īpaši ērti apēdamas.
120Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

pēc garšaspistāciju kodoli dekoram1 paciņa "Dr. Oetker" rauga500 gkviešu milti, izsijāti250 mlpiens1 šķipsnasāls4 TKcukurs150 mleļļa150 gskābs krējums ĒK"Dr. Oetker" karameļu mērce130 gmīksts sviests4 paciņas "Dr. Oetker" kanēļa cukura

Sagatavošana

1

Gatavo rauga mīklu. Mazā bļodiņā ieber raugu, pievieno pāris ēdamkarotes silta ūdens un tējkaroti cukura. Siltā vietā uzraudzē 10 minūtes.

2

Nelielā katliņa uzsilda pienu, iemaisa eļļu un atdzesē, lai šķidrums ir remdens, iemaisa sāli un cukuru.

3

Piena un eļļas maisījumam pieber 1/3 miltu, pievieno uzbriedušo raugu, samaisa un tad pieber atlikušos miltus. Samīca un siltā vietā uzraudzē 40 minūtes.

4

Gatavo kanēļmaizīšu pildījumu. Kamēr mīkla rūgst, samaisa sviestu ar kanēļa cukuru viendabīgā masā.

5

Gatavo krēmu. Samaisa krējumu ar karameļu mērci.

6

Sakarsē krāsni līdz 220 grādiem. Saliek mafinu pannas iedobumos papīra formiņas.

7

Veido kanēļmaizītes. Pārkaisa darba virsmu ar miltiem, Liek virsū mīklu, pārkaisa ar miltiem un izrullē taisnstūra formā.

8

Pārziež mīklas taisnstūri ar pildījumu un cieši sarullē. Sagriež mīklas rulli aptuveni 3 cm biezās šķēlēs, liek mafinu pannā.

9

Sakarsē krāsni līdz 230 grādiem, liek kanēļmaizītes cepties 10-12 minūtes.

Foto: Publicitātes foto
10

Izņem no krāsns, nedaudz atdzesē, pārziež ar karameļu krēmu un pārkaisa ar sadrupinātiem pistāciju kodoliem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!