Sulīga un mīksta gaļas šķēle, ko ieskauj siera mētelītis ar majonēzes restīti, ir izsalkušo Svētais Grāls. Karbonāžu cienītāji ar garšu piedzīvojumiem un fotogrāfijām dalās mājaslapā "Karbonade.lv", kur neskopojas ar epitetiem, aprakstot mērces vannītes, gruntīgās pildījuma cepurītes, kraukšķīgos kartupelīšus un treknās mērcītes. Tādēļ vērts atgādināt par šo sirdi un vēderu iepriecinošo ēdienu – karbonādi. Lūk, pāris ēstuvju, kur nosmeķēt ko īpašu un nomierināt vēderā kaucošo vilku baru. Protams, par gaumi nestrīdas – jāatceras, ka šis saraksts tapis, balstoties tikai un vienīgi uz personīgo pieredzi un "Karbonade.lv" ieteikumiem. Lai labi garšo!

Apceļojot Vidzemes pusi, grēks neiegriezties Inciemā, kur karbonādes klapē kopš 2007. gada. Ēdienkartē var atrast arī tādus gardumus kā mēlīšu salāti, omlete ar garnelēm un cūkgaļas ribiņas ar sutinātiem kāpostiem, bet īstā karaliene tur ir karbonāde, un, ja jums ir kāds draugs, kurš allaž plātās ar to, cik daudz var apēst, iepazīstiniet viņu ar pilnu porciju kafejnīcā "Pansija", aicina mana draudzene Dita. Iecienītākā ir "Kungu" un "Pikantā" karbonāde, bet apmeklētājiem pie sirds iet arī vistas karbonāde siera garoziņā.

Kad sakārojas mājas virtuves garšu, jāver vaļā "Wolt" vai "Bolt Food" aplikācija, kur ēstuves "Bērzi Pannā" ēdienkartē ir sadaļa "Latvietis pa vienkāršo – karbonādes". Acis uzreiz piesaista izaicinājuma komplekts – vistas gaļas karbonāde izmērā ir tik iespaidīga, ka paēduši būs trīs cilvēki. Kastes svars ir 2,5 kilogrami, un bez gruntīgā gaļas gabala tajā ir arī frī kartupeļi un dažādi salāti. Citas karbonādes uzslavas izpelnījušās kolorīto nosaukumu dēļ, piemēram, "Babņiks" apvieno bekonu, saldo čili mērci, sīpolus un sieru, "Atrauga" papildināta ar krietnu ķiploku daudzumu, bet "Pūķis" sola krietnu devu šampinjonu. Pat tie, kas nav izsalkuši, var palasīt krāšņos nosaukumus – "Sivēns gurķu dobē", "Vasja dāčā", "Mīlu sieru un daudz" un "Dedzina divreiz" skan pasakaini!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!