Projektu atbalsta
Sponsor Logo

Mājās nāksies drusku pacensties, bet tikai tik daudz, lai nomizotu ķiploka daiviņu un nelielu sīpolu, jo pārējo paveiks plīts un blenderis. Turku zirņi aromātiskajai zupai piešķirs olbaltumvielas un sātīgumu bez gaļas pievienošanas. Aizskrūvējamā burciņā ielieto zupu darbā tev atliks vien uzsildīt mikroviļņu krāsnī.

Sastāvdaļas 1 porcijai

  • 400 g (mazā bundžiņa) konservētu, sasmalcinātu  tomātu
  • 1 ķiploka daiviņa
  • mazs sīpols
  • 1 TK cukura
  • sāls, svaigi malti melnie pipari pēc garšas
  • 2 ĒK olīveļļas
  • 1 bundžiņa turku zirņu “Bonduelle”
  • baziliks
  • 10 % kafijas krējums

Pagatavošana:

Nomizo ķiploka daiviņu, sīpolu un sasmalcina. Katliņā uzkarsē olīveļļu un liek tos cepties. Maisa 3-4 minūtes, līdz tie kļuvuši caurspīdīgi. 
Lej katlā sasmalcinātos tomātus, pievieno bazilika lapas, cukuru, kas līdzsvaros tomātu skābumu, sāli un piparus. 
Zem vāciņa uz nelielas liesmas karsē 15 minūtes, tad sablendē viendabīgā masā.
Lej zupu burciņā. Turku zirņus vari gan uzreiz bērt zupā, gan paņemt bundžiņu līdzi uz darbu un pievienot zupai pirms ēšanas.
Biroja virtuvē uzsildi zupu mikroviļņu krāsnī un pārslaki ar kafijas krējumu. Ja krējums aizmirsts mājās, aizņemies no biroja krājumiem – ar vienu kafijas krējuma “tableti” būs gana, lai birojā uz ātru roku uzlabotu krēmzupas garšu.
IETEIKUMS: Ja darba vietā tas ir pieļaujams, tad birojā uz savas palodzes labāk hiacinšu vietā audzēt baziliku vai rozmarīnu, kas lieti noderēs pusdienu uzfrišināšanai.                                                                    Lai labi garšo!
Projekta ''Pusdienas birojā ar Bonduelle Inspiration'' veidotāji: saturs – Jolanta Roze, dizains – Martina Sergejeva, izstrāde – Nikolajs Trubačistovs, projekta vadītājas – Žanete Zīlīte, Liene Lacberga, Kristīne Melne.
Informējam, ka DELFI portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.