Foto: PantherMedia/Scanpix

Atceries, ka vīrieši ēdienu vispirms bauda ar acīm un degunu, tādēļ tam ir garšīgi jāsmaržo un jāizskatās tā, ka jau pirms baudīšanas sariešas pilna mute siekalām. Ir vispārpieņemts, ka īsts vecis ir gaļēdājs, jo medniekam taču ir jāēd medījums! Un vēl – ēdiens nekādā gadījumā nedrīkst ciest no mazuma piegaršas. Ja vēlies, lai mīļotais tevi nēsātu uz rokām, uzzini, kurus ēdienus wday.ru speciālisti neiesaka pasniegt savam vīrietim vakariņās.

Salātlapas

Jebkuras! Romiešu, biešu. Spināti un rukola! Visa šī "zaļbarība" vīriešuprāt var iet pie vella! Un mērcei nav pilnīgi nekādas nozīmes! Īpaši briesmīga pēc viņu domām izklausās naža strīķēšana gar šķīvja dibenu, cīnoties ar nīkulīgajām lapelēm.

Ūdenī vārīta auzu pārslu putra

Vīriešiem šķiet, ka tā, iespējams, ir veselīga, bet pēc garšas atgādina izmērcētu kartonu. Tev par prieku viņš, protams, putru apēdīs un vēl paldies pateiks, bet tas būs īsts varoņdarbs, tādēļ novērtē šo džentlmenisko soli.

"Kotletes"

Burkānu. Par burkānu kotletēm Ilfs un Petrovs visu skaidri un gaiši ir pateikuši jau 1927.gadā sarakstītajos "Divpadsmit krēslos". Ne ko pielikt, ne atņemt! Lasi vai meklē tīmeklī.

Aknu. Aknas jau tā ir produkts, kurš tīkams ne kurai katrai gaumei, bet maltā veidā – tas nu tiešām ir par traku!

Zivju (it īpaši tvaicētas). Ēdiens, kuram nav ne garšas, ne smaržas, ne skata! Tas pats attiecas uz tvaicētām zivīm, kuras pēc vīriešu domam lielākoties ir bezgaršīgas un neēdamas. Un tad vēl tās asakas! Ņemot vērā, ka reti kurš no viņiem māk apieties ar zivju nazi, tvaicētu zivju ēšana vīriešiem parasti asociējas ar ķēpīgi netīrām rokām un kaklā iestrēgušu asaku.

Mencu aknu salāti

Bezgala trekni, bet negaršīgi! Turklāt daudziem tie saistās ar ne pārāk patīkamām bērnības atmiņām.

Jūras kāposti

Jūras kāposti un viss, kas ar tiem saistīts ir jāizslēdz no vīrieša ēdienkartes. Zaļie vismaz izskatās kaut cik normāli, bet pelēkbrūnizaļganie, miklie un smakojošie ir totāls ārprāts! Brrrr...

Miežu putraimi, grūbas, prosa

Tiem vīriešiem, kuri dienējuši armijā, šīs putras saistās ar to laiku ikdienas racionu. Vari būt pārliecināta, ka armijā viņš putras ir "atēdies" visai dzīvei.

Smadzenes

Pieraksti: "Vīrieši neēd smadzenes!" Bez komentāriem! Smadzeņu ēšana ir cilvēces daiļā dzimuma prerogatīva.

Pauti

Smalkāk izsakoties – sēklinieki. Šo ēdienu var ierindot pie tiem, kurus demonstratīvi ēd izrādīšanās pēc. Lielākoties tie vīrieši, kuri ēd pautus un slavē to izsmalcinātās garšas īpašības, vienkārši izliekas. Hmm...varbūt viņi to dara solidarizējoties?

Ķirbju putra

Ja vien tavs vīrietis nav pieskaitāms pie hipsteriem, nemēģini viņam iebarot ķirbju putru. Nu, nebūs! Arī rācenis un kālis viņaprāt nav iekļaujami "homo sapiens" ēdienkartē. Žēl, protams, ka tā, bet labāk būs, ja tu necīnoties samierināsies ar šo faktu.

Vārīts speķis

Tas ir šaušalīgs produkts, kurš asociējas ar skolas ēdnīcas padzisušajām zupām. Ja arī tev reiz ir gadījies, sajaucot to ar vārītu kartupeli, iekosties ziepjainas konsistences speķa gabalā, tad zināsi, ka šī bērnības trauma nav dziedējama.

Šajā sarakstā varētu iekļaut arī piena zupu ar plēvi, tvaicētus dārzeņus, tēju ar sviestu, vārītus gurķus, ceptu tesmeni (patiešām?!?). Bet visu jau nekad nav iespējams aptvert. Tādēļ, mīļas sievietes, vienmēr paturiet prātā, ka cilvēkam ir dotas tikai divas īstas bioloģiski radošas baudas – sekss un ēdiens. Mīliet savus vīriešus, gatavojiet maltītes ar mīlestību, un tad pat visnegaršīgākais ēdiens pārvērtīsies kulinārijas šedevrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!