Foto: DELFI
Ēdienam ir balss, un arī ēdot var atbalstīt Ukrainu! Piektdien, 4. martā, rīdzinieku iecienītā kafejnīca "Stockpot XLs" pusi no dienas ieņēmumiem ziedoja organizācijai #Gribupalīdzētbēglļem. Visa "Stockpot" komanda bija nolēmusi ziedot arī visu savu dienas algu. Ēdāju rinda nerimās visas dienas garumā.

"Tasty" jau rakstīja par Latvijas ēdinātāju atbalstu Ukrainai un par "StockpotXLs" īpašnieku Lindas un Ričarda Džonsonu iniciatīvu Ukrainas atbalstam.

Tika sagatavots milzumdaudz garda ēdiena, bet dienas galvenā zupa bija kijevietes Olgas borščs. Džonsoni kādu laiku dzīvojuši un strādājuši Kijevā, un Olga bijusi viņu kaimiņiene, kas iemācījusi latvietei un anglim vārīt kārtīgu ukraiņu boršču.

Diena bija gara, ēdāju daudz – lai nu ko, bet ēst mēs protam, ēst mums patīk, un Ukrainas atbalstam varam paēst pusdienas arī divreiz! Lūk, neliels ieskats vakardienas notikumos.

Labi ēsts!

Pārdoti gandrīz 300 litri boršča, pabaroti gandrīz 400 apmeklētāji, izpildīti 73 pasūtījumi internetā, 14 līdzi ņemšanas pasūtījumi – tāda ir "Stockpot Xls" 4. marta bilance. Pievienojot ieņēmumiem "Stockpot" komandas dienas algu pēc viņu pašu vēlēšanās, "Stockpot" savā "Facebook" lapā paziņojuši, ka 4. martā Ukrainas atbalstam visi kopā esam savākuši 2550 eiro.

Labs darbiņš padarīts! Un mēs ēdīsim vēl!

8. martā ēdam boršču "Ramen Riga"

Boršča stafeti Ukrainas atbalstam pārņem "Ramen Riga". 8. martā restorāns "RamenRiga" komanda šefpavāru Ērika Dreibanta un Mārtiņa Sirmā vadībā pasniegs tikai ukraiņu boršču, un visus dienas ienākumus pārskaitīs ukraiņu draugiem pavāriem, kas kļuvuši par karavīriem.

Ja tavam ēdināšanas uzņēmumam plānota kāda iniciatīva Ukrainas atbalstam, raksti: receptes@delfi.lv. Mēs priecāsimies par to pastāstīt visiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!