Foto: Shutterstock

Šajās dienās pat saldākās kūkas ir ar sāļu piegaršu, un kumoss mazliet strēgst kaklā. Turpinās asiņainais Krievijas iebrukums Ukrainā. Kaut ko darīt var ikviens. Ziedot, atbalstīt, lūgt – kas nu kuram padodas vislabāk. Arī daudzi Latvijas ēdinātāji pauž savu atbalstu Ukrainai, darot to, kas viņiem padodas vislabāk: turpinot gatavot ēdienu. Jo arī ēdienam ir balss.

Kijevietes Olgas borščs un citi ēdieni ""Stockpot" 4. martā


Ātrās ēdināšanas restorāns "Stockpotriga" atbalstu pauž ar konkrētu rīcību. Restorāna īpašnieki Linda un Ričards Džonsoni pāris gadus dzīvojuši un strādājuši Kijevā. Viņiem šis karš ir pat ļoti personisks.

"Stockportriga" savā "Facebook" lapā raksta: "Esam nolēmuši piektdien, 4. martā, ziedot 50% mūsu apgrozījuma labdarības organizācijai "#Gribupalidzetbegliem, vācot naudu humanitāriem mērķiem, īpaši Ukrainas cilvēkiem.

Linda un es dzīvojām un strādājām Kijevā 2007./2008. gadā. Mūsu kaimiņiene Olga iemācīja Lindai gatavot boršču pēc īpašas savas ģimenes receptes, savukārt es pēc viņas pieprasījuma parādīju, kā gatavot lazanju. Linda savu ukraiņu boršča gatavošanas māku dalīs ar mūsu galveno pavāru Kristapu, un viņš kopā ar visu komandu gatavos Olgas boršču jums.

Piektdien, 4. martā, mēs gatavosim ekstra daudz visu ēdienu, un ceram, ka jūs atnāksiet paēst un atbalstīt, jo kopā mēs ziedojumos varam savākt lielu naudas summu. Ceram daudzus no jums redzēt piektdien. "

"Stockpot" komandas paziņojums, ka savu 4. marta algu viņi vienbalsīgi vēlas ziedot Ukrainai, Lindu un Ričardu novedis līdz asarām. Visu cieņu, "Stockpot", visu cieņu!

"Tbilisi Restaurant Riga": ukraiņu bēgļiem pusdienas par brīvu


Gruzīnu restorāns "Tbilisi Restaurant Riga" piedāvā dāsnu, no sirds nākušu, īsti gruzīnisku viesmīlību ukraiņiem, kuri šobrīd nevar doties mājās uz Ukrainu. Savā "Facebook" lapā restorāna īpašnieks raksta: ""Dārgie ukraiņu draugi, restorāns "Tbilisi" ar prieku piedāvā pusdienas par brīvu ukraiņiem, kuri šobrīd ir Latvijā un nevar atgriezties mājās. Es un mana ģimene esam pieredzējuši karu Gruzijā (2008) un mēs lieliski saprotam, kam jūs šobrīd ejat cauri. Slava Ukrainai! "

"Alķīmiķis": kokteilis Ukrainas atbalstam


Alus darītava "Alķīmiķis" radījis kokteili "Slava Ukrainai" un pusi no visiem kokteiļa ienākumiem ziedos Ukrainai. Tagad skaidrs, kur pacelt kausus, vai ne?

"Re'chef" kara lauka virtuve


Virtuve "Re'chef" ar šefpavāru Ingmāru Ladigu priekšgalā šajās dienās piedāvā ēdienkarti, ko paši nosaukuši par kara laika virtuvi: "Kara lauka virtuve ir mūsu atbalsts Ukraiņu tautai, ēdienu piegādājam par pašizmaksu."

Ingmārs Ladigs saka: "Ideja sekojoša, ēdam un pārdomājam esošā brīža sajūtas, atbalstām un sūtam siltas domas, arī ēdiens ir spēks kas vieno un silda!"

Ceptuve "KuKul" Engurē: ar sirdi Ukrainai


Engurnieku iecienītākā ceptuve "KuKul", kuru brīvdienās arī rīdzinieki gāž riņķī, savu atbalstu Ukrainai pauž visgaršīgākajā un sirsnīgākajā veidā, kāds iespējams. Katrā kūku kastē tiek ielikta piparkūku sirds Ukrainas karoga krāsās. Piparkūku mīkla ir ceptuves sākums un lielākais lepnums, tāpēc šis skaistais žests ir īpaši spēcīgs un sirsnīgs.

Atbalstām ar to, ko protam vislabāk


Daudzi bāri, kafejnīcas un restorānu Rīgā un visā Latvijā atbalsta Ukrainu gan ar ierakstiem savos sociālajos tīklos, gan ar Ukrainas karogiem un Ukrainas nacionālajām krāsām savos interjeros. Katrs vārds un katrs atbalsts ir no svara.

Bārs "Zobens un Lemess" savas jubilejas svinības pārcēlis uz labākiem laikiem ar tekstu: "Dzīrosim, kad būs ko svinēt. Tikmēr krogs strādās parastajā režīmā."


Alus bārā "Teika" arī redzams atbalsts Ukrainas krāsām.


Restorāns "Osiris Cafe" runā ar puķēm – bet ne caur puķēm.

Eklērnīca "Raunas dārzs", brokastu un vēlbrokastu restorāns "Katkevich", kafejnīca "Annas Dārzs" un noteikti daudzi šeit vēl neminētie ēdināšanas uzņēmumi pauduši skaidru attieksmi un atbalstu Ukrainai.

Ja vēlies, lai visi uzzina par tava ēdināšanas uzņēmuma atbalstu Ukrainai, raksti mums uz receptes@delf.lv!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!