Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

"Teikšu godīgi: ja mums Āgenskalna projekts būtu jāsāk pirms gada, mēs plinti mestu krūmos," saka Kārlis Dambergs, SIA "Kalnciema kvartāls" īpašnieks, viens no Āgenskalna tirgus atjaunotājiem.

Četru gadu laikā, kopš brāļi Kārlis un Mārtiņš Dambergi nolēma piedalīties izsolē par Āgenskalna tirgus nomas tiesībām, pasaule ir mainījusies un izmaksas augušas visam. Bet te nu mēs esam: atjaunotajā Āgenskalna tirgū, kur pie 17 metrus augstajiem griestiem mirdz divas kristāla lustras. Tā, it kā vienmēr te būtu bijušas.

Lampas no autosalona, vitrīnas no lielveikala


"Par lustrām vienmēr ir pirmais jautājums," saka atjaunošanas projekta arhitekte Liene Griezīte. "Bet tas nav jautājums tikai par lustrām. Izmantojām diezgan daudz dažādu detaļu, kas ir gan iegūtas no citām vietām Rīgā, gan dāvinātas. Piemēram, zivju stendā ir izmantotas ļoti kvalitatīvas veikala "Stockman" pārtikas nodaļas vitrīnas, kuras pēc nodaļas renovācijas tika nomainītas. Lustras savukārt bijušas autosalonā un pirms četriem gadiem mums tika uzdāvinātas. Un tagad tās ir atradušas savu vietu. Tā ir ar diezgan daudzām lietām, ko varbūt nevar pamanīt. Tādas ir durvis no pagalma puses, tādi ir metāla vārti uz otro stāvu, vairākas lampas. Ideja bija: nemetam ārā kvalitatīvas lietas, izdomājam, kā tās integrēt. Tas, ko pasaulē sauc par zaļo domāšanu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!