Foto: Shutterstock
Oktobra vidū notikusī Rudens Rīgas restorānu nedēļa bijusi pārsteidzoši veiksmīga - tajā atkārtoti sasniegts jauns apmeklētāju skaita rekords, proti – pasniegti 4950 īpašo piedāvājumu, kas ir par trešdaļu vairāk nekā aizvadītajā Pavasara Rīgas Restorānu nedēļā un teju puse no kopējā apmeklētāju skaita aizvadītā gada četrās restorānu nedēļās, portālam "Tasty.lv" vēsta akcijas rīkotāji.

Rudens Rīgas Restorānu nedēļā, kas notika no 13. līdz 19.oktobrim, bija jau sestā restorānu nedēļa Rīgā. Tajā piedalījās 37 restorāni, un labākos rezultātus uzrādīja restorāni "Avalon", "Kaļķu vārti" un "La Boheme".

Kā norāda restorāna "Avalon" šefpavāre Dace Gribuste, "apmeklētāju skaita ziņā šī bija visveiksmīgākā Rīgas Restorānu nedēļa kopš tajā piedalāmies. Ievērojām, ka klienti novērtē arī pirmo reizi sniegto iespēju vakariņas rezervēt tiešsaistē. Protams, šis bija ļoti saspringts periods gan mūsu virtuves darbiniekiem, gan viesmīļiem, taču gandarījums par padarīto bija liels, jo saņēmām ļoti pozitīvas atsauksmes no viesiem."

Lielu apmeklētāju un garāmgājēju uzmanību ieguva arī Rīgas restorānu nedēļas mobilais restorāns, kas piestāja daudzviet pilsētā, garāmgājējus cienājot ar dažādām uzkodām.

"Aizvadītās šī gada pavasara un rudens restorānu nedēļas ir apliecinājums tam, ka Rīgas iedzīvotāji un tās viesi ļoti novērtē šo projektu un tā sniegto iespēju par draudzīgām cenām apmeklēt restorānus – divās nedēļās apkalpota 8 541 persona. Atzinīgi vārdi dzirdēti arī par šīs nedēļas jaunumu - mobilo restorānu, kas darbojās nedēļu pirms lielā notikuma. Tā bija iespēja ikvienam ielūkoties restorānu gaidāmajā piedāvājumā un nogaršot nelielus komplimentus no šefpavāriem. Interesanti, ka vairāki restorānu pārstāvji norādīja uz tendenci, ka šoreiz atšķirībā no iepriekšējām restorānu nedēļām rezervācijas vairāk veikušas draugu kompānijas. Un tā jau ir – vakars restorānā draugu kompānijā ir lieliski pavadīts vakars," skaidro Rīgas Tūrisma Attīstības Biroja (RTAB) valdes locekle Vita Jermoloviča.

Restorānu nedēļas tradīcija dzimusi Ņujorkā 1992. gadā, un tās galvenā ideja bija palīdzēt restorāniem palielināt apmeklētāju skaitu. Mūsdienās Restorānu nedēļa tiek īstenota dažādās valstīs, un katra pilsēta to veic sev raksturīgā veidā. Visiem restorāniem, kuri piedalās Restorānu nedēļā, jāpiedāvā līdzīga ēdienkarte un maltīte par īpaši draudzīgu cenu. Maltītei jābūt izsmalcinātai, to vēlams pasniegt kā šefpavāra speciālo piedāvājumu, lai apmeklētājiem, kuri regulāri neapmeklē restorānus, gūtais baudījums liktu atgriezties atkal un atkal. Rīgā restorānu nedēļa norisinās kopš 2013. gada. Tās unikalitāte slēpjas tajā, ka Restorānu nedēļas ietvaros par īpaši pievilcīgu cenu tiek piedāvātas tikai latviešu nacionālajai virtuvei raksturīgas sezonālās dabas veltes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!