Aizvadītās nedēļas nogalē Vecrīgā oficiāli tika atklāts jauns kokteiļbārs Cheers!, greznajā atklāšanas ballītē pulcējot vairāk nekā 150 viesus - dzīves baudītājus, sabiedrībā zināmas personas, mediju un industrijas pārstāvjus.

Kā vēsta Cheers! pārstāvji, jaunā izklaides vieta, kas mājvietu atradusi Audēju ielā 8, uzskatāma par pirmo īsto kokteiļbāru Rīgā, un tajā apmeklētājiem būs iespēja baudīt ne tikai plašu dzērienu un ēdienu sortimentu, bet arī dažādus aizraujošus pasākumus - bārmeņu seminārus, alkoholisko dzērienu prezentācijas, kokteiļu sacensības un citas aktivitātes.

Atklāšanas pasākumā pie ieejas apmeklētājus sagaidīja ne vien sarkanais paklājs, bet arī speciāli šim notikumam radītā ledus traukā atdzesēts punšs, kā īpaši izmeklētas saldās un sāļās uzkodas. Tāpat bāra kolektīvs bija parūpējies arī par oriģinālu welcome kokteiļu sortimentu, ļaujot pasākuma apmeklētājiem izvēlēties kādu no Cheers! oriģinālreceptēm – Amalia, Jamaican Independence vai Chocolate Man -, kas, nenoliedzami, bija īsta bauda ikviena kokteiļu cienītāja garšas kārpiņām.

Vakara gaitā netika aizmirsts arī par karstajiem ēdieniem, ko pie galdiņiem sēdošie viesi nesteidzīgi baudīja, nebeidzot slavēt Cheers! meistarīgos pavārus. Par godu atklāšanas pasākumam izveidotajā ēdienkartē varēja atrast ne tikai tādas izmeklētas delikateses kā liellopa tartaru, avokado un tomātu kārtojumu ar tīģergarnelēm, olīveļļā ceptu lasi ar melnajām olīvām un jaunajiem sparģeļiem, lēni pagatavotu vistas fileju ar svaigajiem dārzeņiem un desertus - šokolādes fondantu un Ņujorkas siera kūku -, bet arī īpaši piemeklētus dzērienus – kokteiļus Aztec Daiquiri un Cheese Cake, kā arī smalkus vīnus no Itālijas un Argentīnas.

Paralēli dzērienu un ēdienu degustācijai bāra telpas pieskandināja arī enerģiski muzikālie priekšnesumi, kas ātri vien spēja iekustināt ikvienu klātesošo. Par to parūpējās mūsdienīgā grupa Apofeoz Orkestra, izpildot kompozīcijas regeja ritmos, kam, savukārt, sekoja pasaules labākie hiti apvienības Continent izpildījumā.

Vakara kulminācijā īsi pirms pusnakts norisinājās aizraujoša bārmeņu miksoloģijas prezentācija bāra īpašnieka Roberta Kalvāna un viņa kolēģu izpildījumā, kas, veicot meistarīgus un elpu aizraujošus trikus, demonstrēja, kā Cheers! ik dienu tiek gatavoti neskaitāmie klasiskie un autorkokteiļi. Divus no dzērieniem radīja paši bārmeņi, savukārt trešā kokteiļa jaukšanā tika iesaistīta arī publika, padarot atraktīvo priekšnesumu vēl aizraujošāku.

"Ir milzīgs prieks un gandarījums par paveikto, jo esam veiksmīgi sasnieguši savu mērķi, aizsākot citviet pasaulē tik populāro kokteiļu kultūru arī pie mums, Latvijā. Tieši oriģinālais dzērienu sastāvs un to pasniegšanas veids ir tas, uz ko mēs tiecamies, jo, manuprāt, ir būtiski cilvēkos radīt interesi ne tikai par pašu alkoholu, bet arī tā neskaitāmajiem baudīšanas veidiem," komentē bāra direktors Roberts Kalvāns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!