Foto: Publicitātes foto
"Ziemas saulgrieži latviešiem jau izsenis ir bijuši ļoti nozīmīgi svētki, kad tiek svinēta gaismas uzvara pār tumsu. Svinībās saimnieki klāj bagātīgus svētku galdus, kur netrūkst ne cūkas šņukura, ne zirņu, ne pīrāgu, ne alus. Valmiermuižas parkā 22. decembrī no pulksten 11 līdz 15 aicinām uz ziemas saulgriežu svinībām un tirdziņu "Gardu muti"", informē "Valmiermuižas kultūras biedrība".

Valmiermuižas parkā sabrauks tuvāki un tālāki tirgotāji, un būs iespējams sarūpēt svētkiem visu nepieciešamo. Mājražotāji piedāvās lauku labumus svinību galdam, savukārt amatnieki – rotājumus mājai, pašiem, kā arī latviskas dāvanas,

Kopā ar folkloras deju kopu "Dandari" tiks izzinātas ziemas saulgriežu tradīcijas. Notiks arī laimes liešana un darbosies zīlēšanas darbnīca, vēsta pasākuma rīkotāji.Sanākušie varēs mieloties ar Valmiermuižas alus virtuves un darītavas meistaru sarūpētajiem ēdieniem un dzērieniem.

Savukārt pulksten 18 norisināsies ziemas saulgriežu tradīciju vakars, kur kopā ar folkmūzikas grupu "Māsas Dimantas" būs iespēja apgūt, kā svinami ziemas saulgrieži. Lustes notiks visa vakara garumā – mielojoties, izzinot tradīcijas caur stāstiem un dziesmām.

Pasākuma apmeklētāji varēs piedalīties arī bluķa vilkšanā, iet rotaļās, izpriecāties dančos un baudīt deviņus dažādus ēdienus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!