Foto: DELFI
Šodien tiek atzīmēta Starptautiskā Putras diena. Par godu senajām putras tradīcijām Latvijā, vakar tika atvērta Putras vēstniecība, un uz pāris stundām restorāns Fazenda pārtapa par Putras restorānu, kurā bērni no dažādām skolām kopā ar sabiedrībā zināmiem cilvēkiem piedalījās putras pagatavošanas meistarklasēs un mācīja pieaugušos #PUTRINGOT.

Šīs sacensības ir sākums skolu #PUTRINGS čempionātam, kurā piedalīsies vairāk nekā 200 skolu visā Latvijā un izaicinās putru pagatavošanā labākos Latvijas pavārus.Līdz ar Putras vēstniecības atklāšanu tika ieskandināta Starptautiskā Putras diena, kas pasaulē tiek svinēta tieši šodien - 10.oktobrī.Šogad putras diena un mēnesis ir veltīts jaunu putras gatavošanas un ēšanas tradīciju radīšanai Latvijā, kā arī plānots īpaši izcelt putras vēsturisko zīmolu "Herkuless", kam šogad tiek svinēti 60 gadi.

Putras programmas iniciatori ir AS "Rīgas Dzirnavnieks" sadarbībā ar Veselības ministriju, Valsts izglītības satura centru (VISC) un Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC). Tās mērķis ir popularizēt putras kā mūsdienīgu ēdienu un radīt jaunas putras ēšanas tradīcijas.

Vienlaikus No 6.-12.oktobrim vairākos restorānos Latvijā notiks putras nedēļa, kuras ietvaros ikviens varēs nogaršot interesantas un gardas graudaugu putras, kā arī citus graudaugu ēdienus. Putras nedēļā ar dažādām šefpavāru speciāli izstrādātām graudaugu ēdienu receptēm piedalās šādi restorāni: Benjamiņš, Burkāns, Fazenda, Neiburgs, Garāža, Cheese Moon, KID*, KASHA, MUUSU, Dārzs, taverna Amber Way, D'vine bar, Lobby Bar un Spa Cafe, Māja, Avolon Hotel, Rāmkalni, Innocent Cafe, Laine, MaMa un Daily pusdienu restorāni un Daily Special Café & Restaurant.

Fotostāsts: Latvijas slavenības mācās #PUTRINGOT


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!