Foto: DELFI
24. novembrī mākslas centrā "Zuzeum" norisinājās festivāla "Riga Wine&Champagne" populārākais notikums – TOP 101 vīnu un šefpavāru parāde. Gardēžiem bija iespēja vienuviet nobaudīt konkursa Latvijas labāko šefpavāru piedāvājumu un konkursa "Gada vīns 2018" uzvarētājus.

"Zuzeum" bija pārvērsts vīna un ēdiena baudītāju paradīzē – zāles vidū goda vietu ieņēma milzu lete ar simts un vienu labāko importēto vīnu Latvijā, pie kuras darbojās someljē un vīnziņu brigāde, palīdzot, iesakot un konsultējot.

Degustācija notika festivālam ierastajā t.s. walk-around degustāciju formātā, kas ikvienam apmeklētājam dod iespēju sevis brīvi izvēlētā secībā nodegustēt pilnīgi visus "parādes" vīnus, vienlaikus uzdodot jautājumus vīnziņiem un konkursa "Gada vīns 2018" žūrijas komisijas locekļiem.

Paralēli vīna baudīšanai bija pieejami un par simbolisku naudu nopērkami restorānu un šefpavāru radīti gastronomiskie šedevri. Vīnu parādes apmeklētāji tika lutināti arī ar vīna un ēdiena precināšanas paraugdemonstrējumiem, kā arī īpašām mini-meistarklasēm pasaulsavenā vīna eksperta Maikla Šustera un vadošo Latvijas vīnziņu vadībā.

Lūk, foto ieskats TOP 101 vīnu un šefpavāru parādes norisē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!