Foto: DELFI
Populārā modes un stila pārzinātāja un pasākumu rīkotāja Gundega Skudriņa jau 10 gadus kā īsta burve rada iedvesmojošus stāstus, neparastus notikumus un pasākumus citiem. 12.novebrī, svinot "Skudras Metropoles" jubileju, "Lielās iedvesmas grāmatas" atkalizdošanu un Latvijas svētkus, notika īpaša radošā darbnīca medijiem.

Īstas darbnīcas sajūta radās jau uz pasākuma sliekšņa. Telpas vienā stūrī tapa īpaša glezna, kuru varēja baudīt arī ar garšas kārpiņām, bet citā stūrī pavārs gatavoja uzkodas, izmantojot amatnieku instrumentus. Arī viņam šī bija īpaša pieredze, jo nekad vēl nebija savā darbā izmantojis koka ēveli un kaltu.

Ar koka ēveles palīdzību tapa gan interesanti dārzeņu "obeliski", gan uzkodu skaidiņas. Ēdieni tika grebti arī ar kaltu, tāpat lietā tika likts arī zāģītis. Viesus pārsteidza trauku izvēle, pareizāk sakot, to neesamība. Šķīvju vietā - īpaši sagatavotas baltas kartona kastītes, kas paredzētas pankūkām, kuru čurkstēšana un sprakšķēšana uz pannas piepilda visu telpu. Ne tikai kā smarža, bet arī skaņa, jo radošās darbnīcas muzikālajam fonam tika speciāli ierakstīta pankūku cepšanas skaņa, ko pavadīja dažādi melodiski metāla trokšņi.

Svētku galda sagatavošanā tika iesaistīti arī visi klātesošie. Tā kā "Skudras Metropoles" jubilejas svinības sakrīt ar valsts svētku laiku, tad arī noformējums un uzkodas bija tematiskas.

Gundega neslēpj, ka cenšas iet neparastus ceļus un vienmēr radīt ko jaunu un neparastu, tādēļ nemitīgi eksperimentē, radot izaicinājumus sev un citiem. "Tas prieks ir iemācīties vai gūt ko jaunu. Un, ja tas izdodas, to var piedāvāt arī citiem," atzina iedvesmojošo svētku rīkotāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!