Foto: DELFI
Šodien Kalnciema tirdziņā skanēja latgaliešu valoda, tika dziedātas latgaliešu dziesmas un tirgus bija pilns ar gardumiem un skaistumiem no Latgales.

Bija dabonams kārtīgs Latgales speķis, Līvānu ķiploki, Balvu grūbas, Jēkabpils maize, medus un citi labumi. Uz galdiem izlikta keramika: skaistas vāzes no Preiļos raktiem māliem ar unikālu, bronzas krāsas toni, Jašas podi – ak, brīnišķīgie baltie šķīvji un krūzes ar zilajām puķītēm! Te arī svečturi, vāzes un citi Latgales keramiķu meistardarbi, un, protams, svilpaunieki. Tepat arī Līvānu stikli – vienā pati saule rotājās, atspīdot varavīksnē. Brošas un vainagi; latgaliešu grāmatas un mūzikas diski, koka karotes un dēlīši ar viediem vārdiem visiem dzīves gadījumiem… Visu nevar ne nosaukt, ne aprakstīt, bet gāja jautri, gardi un skaisti, un pāri visam no balkona visu cauru dienu spēlēja un dziedāja latgaliešu kapela "Augusti".

Pat daba šodien bija latgaliski krāšņi un bagātīgi uzcirtusies – zili zilas debesis, nozeltītas koku galotnes un pa gājputnu kāša brošai pāri visam šim skaistumam. Kas par daiļu dienu! Skatiet bildes albumā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!