Foto: Publicitātes foto

Jauni produkti, jaunas garšas, inovācijas un neparastas idejas, neredzēti ārzemju produkti – to visu iespējams apskatīt un degustēt Ķīpsalā, kur sākusies izstāde "Riga Food 2021", kas notiks līdz 11. septembrim. Izstāde ir centrālais pārtikas nozares notikums Baltijas valstīs.

Vide jauniem darījumiem

Izstādē savas preces un pakalpojumus prezentē 300 uzņēmumu no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas, Austrijas, Itālijas, Kanādas, Spānijas, Ukrainas, kopumā no 15 valstīm. Būs apskatāmi Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Itālijas, Spānijas un Ukrainas kopstendi. Latvijā saražoto vienkopus varēs iepazīt un degustēt Latvijas nacionālajā kopstendām un Zivrūpniecības nozares kopstendā.

Pārtikas inovācijas

Ekspozīcijā "Inovācija pārtikai" piedalās pārtikas uzņēmumi, mājražotāji, pētnieciskās institūcijas un mācību iestādes, kas pārsteigs ar inovatīvu pieeju tradicionāliem produktiem, uzlabojot esošos, kā arī radot jaunus. Izstādes apmeklētāji varēs pirmie uzzināt un nodegustēt produktus, kuri vēl nav veikalu plauktos. 10. septembrī notiks seminārs "Ilgtspējīgi risinājumi pārtikas industrijai un to atbalsta instrumenti".

Grila parks

No 9. līdz 11. septembrim izstāžu centru piepildīs kārdinoša grilēta ēdiena smarža – grila parka darbosies profesionāļi, varēs vērot grilēšanas trikus un degustēt grila ēdienus.

Virtuves sarunas

9. un 10. septembrī izstādē būs atvērtā tipa virtuve un omulīgi iekārtota viesistaba, kurā darbosies Latvijā zināmi pavāri, pārtikas nozares speciālisti un uzņēmēji. Viesistabā darbosies "Pavāru kluba" prezidente Svetlana Riškova, restorāna "Hercogs" vadītājs Andris Rumītis, siernīcas "Soira" īpašniece Inga Āriņa-Vilne, strausu fermas "Nornieki" īpašnieks Pēteris Gobzemis, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas šefpavārs Jēkabs Naumovs, "Baltic Chefs" projekta autors Artūrs Arnicāns, pavāršova "La Dolce Vita" vadītājs Roberto Meloni un citi visdažādāko pārtikas jomas žanru pārstāvji.

World Beer Lounge


11. septembrī "Riga Food 2021" viesistabā norisināsies pasaules populārāko alus šķirņu degustācijas. "World Beer Lounge" un varēs noskaidrot, kā pareizi izvēlēties alu savai gaumei. Pasākumu vadīs Latvijas bārmeņu federācijas prezidents Raitis Akerblūms.

Ar pasākuma programmu var iepazīties šeit.

"Riga Food 2021" notiks zaļajā režīmā, kas nozīmē, ka pasākuma apmeklētājiem jāuzrāda sadarbībspējīgs Covid-19 sertifikāts un personu apliecinošs dokuments. Ieejas maksa izstādē ir 3 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!