Izdevniecība "Tapt" laidusi klajā dzīvesstila blogeres Janas Medovas recepšu grāmatu "Mīlestība virtuvē", kas ir pirmā pavārgrāmata Latvijā vienlaikus latviešu un krievu valodā. Grāmatā apkopotas receptes vieno ideja par garšīgu un pilnvērtīgu ēdienu visai ģimenei, vēsta izdevniecības pārstāvji.

"Mani sauc Jana, un man nepatīk gatavot. " Tā arī iesākas grāmata, par kuru pati autore saka: "Man šķiet, ka jebkurš cilvēks virtuvē, tāpat kā es, iziet cauri jeb izdzīvo visas psiholoģiskās aizsardzības fāzes.

Noliegums – "Nē, es negribu atkal gatavot!"

Dusmas: "Kāpēc atkal es?! Kāpēc tikai man jādomā, kas mums būs vakariņās?"

Kaulēšanās: "TĀ, varbūt pasūtām gatavu ēdienu? Bet negribas lieki tērēt naudu... Vai varbūt vakariņās ēdīsim brokastu pārslas? Nē, pēc stundas visi atkal būs izsalkuši..."

Depresija: "Man vienalga, ko gatavot. Ēdiet, ko gribat."

Pieņemšana: "Nu ko, bez manis nekas nenotiks, ir jāsaņemas un ātri kaut kas jāizdomā."

Ar šo grāmatu Jana vēlas pateikt, ka jebkuras sezonas ēdiens var būt pilnvērtīgs gan ikdienā, gan svētku reizēs. – gan mammām, kurām nav daudz laika gatavot, gan tētiem, kas lutina savas sievietes brīvdienās, kā arī bērniem, kas vēlas eksperimentēt virtuvē.

Grāmatā ir apkopots vairāk nekā 100 recepšu, kas neprasa daudz laika to pagatavošanai un kuru pamatā ir Vidusjūras garšu pasaule. Lasītājs tajā atradīs idejas gan brokastīm, pusdienām un vakariņām, gan arī desertiem un dzērieniem.

"Es vēlos jums parādīt, ka mājas virtuve nav tikai pīrādziņi, kartupeļi un kotletes. Tie ir arī viegli pagatavojami restorāna cienīgi ēdieni no visiem pieejamiem produktiem. Un, pats svarīgākais – ar šo grāmatu es pierādīšu, ka virtuve nav vieta darbam. Virtuve ir vieta mīlestībai!", tā grāmatas ievadā sola autore Jana Medova.

Grāmata ir divvalodu – receptes te atradīsiet gan latviski, gan krieviski. Kāpēc? "Jana ienāca mūsu visnotaļ latviskajā redakcijā ar košām ēdiena krāsām, mums neierastām garšu kombinācijām un lielu sirdi. Un mēs vienbalsīgi pieņēmām lēmumu izdod viņas grāmatu divās valodās – latviešu un krievu, jo gan Janas pamatauditorija – krievu valodā runājošie, gan latvieši ir pelnījuši šo nenogurstošo enerģiju savā ikdienas ēdienkartē̄," skaidro izdevniecības "Tapt" vadītāja Liene Vilnīte.

Jana Medova ir Latvijā pazīstama dzīvesstila blogere, kurai dažādās sociālo tīklu vietnēs seko ap 15 tūkstošiem fanu. Jana ir trīs mazu bērnu mamma ar pilna laika mājas soli un ideju un lielu dzīves plānu pilnu galvu, un viņai ir sava formula, kā ātri un no vienkāršiem produktiem uzburt gardus ēdienus un šajā dzīves garšu jūklī būt laimīgai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!