Foto: Shutterstock
Neatņemama vasaras sastāvdaļa ir ne tikai jūras un saules baudīšana, bet arī atvēsinošais našķis saldējums. Lielveikalu aukstuma vitrīnas pārpildītas ar visdažādāko ražotāju piedāvājumu, tomēr gardēžu pieprasījumu apmierina arī krietni daudz mazo uzņēmēju, kas mazākos un lielākos daudzumos paši gatavo vēso kārumu. Kā iesākusies jaunā sezona, ar kādām garšām tiksim pārsteigti, un kas vidējam latvietim garšo visvairāk?

Lai noskaidrotu atbildes uz minētajiem jautājumiem, iztaujājām četrus vietējā saldējuma ražotājus – "Molberta" valdes locekli Ediju Masaļski, "Gogelmogela" saimnieku Jāni Jomu, "Skrīveru mājas saldējuma" pārstāvi un saldējummīli Leldi Sotnieci, kā arī saldējuma itāļu radinieka dželato meistaru no "Bliss Gelato" Kārli Agri Grosu. Katrs ražotājs ir ar mazliet citu pieredzi, bet visus vieno viena misija – saviem klientiem piedāvāt pašu gardāko saldējumu, kas gatavots no augstvērtīgiem produktiem, pārsteidzot ar neparastākiem garšu salikumiem.

Pandēmija pārdzīvota, un ir cerība, ka šī vasara "ieskriesies"

Ģimenes uzņēmumam "Skrīveru mājas saldējums" šis būs jau sešpadsmitais gads, kad ļaudīm sniegta iespēja nobaudīt skrīveriešu gatavoto dabīgo saldējumu. Kā pastāsta saldējummīle Lelde Sotniece, jaunā sezona sākusies ar ieskrējienu. Tirdziņos un pasākumos pircēju gan esot mazāk, tomēr nostabilizējies pastāvīgo apmeklētāju skaits ražotnes kafejnīcā, arī pandēmijas laika "Baltijas burbulis" nācis par labu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!