Foto: DELFI
Šokolāde noteikti ir tas kārums, kas garšo teju visiem, jo katrs lielajā klāstā var atrast ko tādu, kas tīk visvairāk. Februāra vidū jo īpaši gādājam šokolādes našķus, lai iepriecinātu savus mīļos. To labi zina arī Daiga Mazule – viņu var dēvēt par šokolādes mākslinieci, jo katra viņas radītā šokolādes konfekte ir kā maza glezniņa.

Radīt apēdamo mākslu gan ne vienmēr bijis viņas aicinājums – virtuvē darbojusies, taču līdz konfekšu meistares arodam nonākusi pavisam nejauši, iedvesmas un tuvāko cilvēku pamudināta. Kā Daiga nokļuva līdz sava zīmola izveidei un kāpēc priecājas, ka nav ļāvusies iekšējām bailēm mēģināt, stāstām šoreiz.

No šefpavāra palīga restorānā līdz radošai idejai mājsēdes laikā

Daiga ir ar ēdiena gatavošanu saistīts cilvēks, kā pati saka. Savulaik pabeigusi Valmieras Pārtikas ražotāju vidusskolu, iegūstot pavāra diplomu. Guvusi pieredzi profesijā, devusies pat piedzīvojumā un pāris gadu dzīvojusi Katarā, Ēģiptē, lai atgrieztos Latvijā un strādātu savā profesijā. Vairākus gadus Daiga strādāja Rīgas Klusā centra restorānā "Ikos Olivia", virtuvē bijusi "sous-chef" jeb šefpavāra palīgs.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!